Vragen en antwoorden

Heb je een vraag? Plaats deze dan onderaan deze pagina. Wij zullen deze dan beantwoorden. Onderstaand de tot nu toe gestelde vragen.

Vragen Buurtproject Koffieschenken

Waar vindt het koffieschenken plaats?
Wij doen dit in verzorgingshuizen en buurtcentra.

Helpen jullie alleen eenzame ouderen in verzorgingshuizen en buurtcentra?
Het liefst helpen wij iedereen die eenzaam is, maar we moeten ergens beginnen. De ouderen in verzorgingstehuizen en buurtcentra zijn het makkelijkst te bereiken, dus dat is waar we starten.

Kan ik meer dan 4 uur koffieschenken?
Uiteraard! Je kunt zo vaak koffieschenken als je wil, geef je wel even op via de contactpersoon op de desbetreffende locatie zodat men weet dat je komt.

Op welke dagen en tijdstippen is Koffieschenken?
Dit is per locatie verschillend. Bij inschrijving zie je de exacte tijdstippen. Het koffieschenken zelf duurt altijd 2 uur.

Ik heb me ingeschreven, hoe nu verder?
Je ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Je kunt ook lid worden van de algemene Facebookgroep waar je vragen kunt stellen en wij je op de hoogte kunnen houden van alles wat er gebeurt. Indien er al een koffieschenkproject is in jouw omgeving kun je je direct aanmelden voor specifieke data. We sturen je tevens ruim van tevoren nog een aantal herinneringen en de instructies voor de dag zelf.

Ik wil koffieschenken als dit in mijn buurt is opgestart, hoe nu verder?
Wanneer er nog geen koffieschenkproject in jouw omgeving is, zetten we je op de lijst en laten we het je weten wanneer er een project wordt opgestart. Dan kun je je op dat moment inschrijven voor specifieke data.

Kan ik Koffieschenk Buurtprojecten starten in mijn eigen buurt?
Wij als Stichting richten ons in eerste instantie op geselecteerde woonplaatsen per provincie. Wij worden hierin geholpen door buurtcoördinatoren, die wij ondersteunen met een communicatieplan. Woon je niet in een van die plaatsen maar wil je het opstarten in je eigen buurt? Dan kan dat uiteraard, maar in dat geval kunnen we je niet de volledige ondersteuning bieden die we graag zouden willen. Zie voor de exacte woonplaatsen deze pagina.

Hoe kan ik helpen als Buurtcoördinator?
In het factsheet voor Buurtcoordinatoren kun je lezen wat we van je verwachten als Buurtcoördinator. Wil je in een later stadium graag helpen als Buurtcoördinator, schrijf je vooral in, dan benaderen we je wanneer we je volledig kunnen steunen.

Vragen boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Wie kan ik bellen of e-mailen over vragen m.b.t. het boek?
Wedding Nederland is de drukker van het boek. Zij doen tevens de verzending en administratie. Voor vragen kun je bellen met: 0341 – 412 501. Of een e-mail sturen naar bedrijfskantoor@weddingnederland.nl.

Waar dient de steun code voor bij bestellen van het boek?
Alle vrijwilligers die aan het boek hebben meegewerkt hebben een persoonlijke steuncode. Indien deze code ingevuld wordt bij het bestelproces, dan gaat 10% van de verkoopprijs naar de vrijwilliger. Dit bedrag is vrij te besteden. Dit bedrag kan bijvoorbeeld gedoneerd worden aan een ander goed doel.

Welke inkomsten van het boek gaan naar de stichting?
Het boek wordt in twee prijsklassen aangeboden:

  • € 17,95 – excl. extra donatie (= excl. verzendkosten)
  • € 24,95 – incl. extra donatie (= excl. verzendkosten)

Een deel van de opbrengsten wordt gefinancierd in Koffieschenk Buurtprojecten door heel Nederland. Deze opbrengsten zijn:

  • € 4,00 per boek bij aanschaf voor € 17,95
  • € 11,00 per boek bij aanschaf voor € 24,95

Wat is de levertijd van het boek?
Wij streven ernaar iedere bestelling te verwerken op de dag na de ontvangst. Je ontvangt de bestelling binnen twee werkdagen.

Wat doe ik als het boek beschadigd is afgeleverd?
Wij gaan er natuurlijk niet vanuit, maar er kan een klacht zijn over een zending. Stuur dan een email naar bedrijfskantoor@weddingnederland.nl en omschrijf wat de klacht is. Vermeld ook je telefoonnummer. Bij voorkeur maak je een foto van het beschadigde boek (of boeken) en stuur dat met je bericht mee. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op over het retourneren van het boek (of boeken) en de vervanging daarvan.

Wat zijn de verzendkosten als ik meerdere boeken tegelijk bestel?
De verzendkosten zijn €2,45 voor bestelling van 1 tot 2 boeken. Voor meer dan 2 boeken komen de verzendkosten op € 5,95 per zending.

Wie is de uitgever van het boek?
Uitgeverij Apples en Oranges publiceert het boek in co-productie met Oneiros Publishing, in opdracht van Stichting Goed doen voor een ander.

Heb je een vraag?
Plaats deze dan onderaan deze pagina. Wij zullen deze dan beantwoorden.


 

4 reacties op “Vragen en antwoorden

  1. Van wie is de foto op de omslag van het boek? De media in mijn regio willen de naamvan de fotograaf weten.

    • Dag Joke, de foto die je op de website ziet, wordt niet de definitieve omslag. Ik kan alleen nog niet vertellen welke foto en fotograaf het wel wordt, dat is nog even een verrassing. Ik hoop dat je dat begrijpt. Hartelijke groet, Judith Tegels

  2. Wat als je geen vriendin hebt die mee wil doen? Zelf wil ik erg graag meedoen, ik kan dan toch wellicht gekoppeld worden aan een ander die zich in mijn woonplaats ook opgeeft??

Geef een reactie