Voor het eerst Koffieschenken

Hieronder volgt de informatie die wij delen graag met je delen.

Locaties en  Buurtcoördinatoren
Koffieschenken doen wij momenteel in Haarlem en IJsselstein. Onderstaand de adresgegevens:

Haarlem – Sint Jacob in de Hout
Zuiderhoutlaan 1
2012 PJ Haarlem
Buurtcoördinator: Roos Holdorp-Brock
E-mail: roos@ikwilgoeddoenvooreenander.nl

IJsselstein – Mariënstein
Benschopperweg 14
3401 BV IJsselstein
Buurtcoördinator: Geraldine Knoop
E-mail: koffieschenkenijsselstein@gmail.com

IJsselstein – Isselwaerde
Kronenburgplantsoen 3
3401 BN IJsselstein
Buurtcoördinator: Monique Vermeulen
E-mail: koffieschenkenijsselstein@gmail.com

Tijdstippen
Schrijf je in voor de gewenste locatie en selecteer daar het gewenste tijdstip. Komt het toch niet gelegen? Plaats jezelf dan op de reservelijst. Indien tijdstippen veranderen, dan ontvang je hier bericht over. Zodat je alsnog kunt Koffieschenken.

Button - Doneer ook 4 uur

Blijf op de hoogte
Per locatie hebben wij speciaal een Facebookgroep opgezet. We zouden het waarderen als je hier lid van wilt worden.
Haarlem: lid worden
IJsselstein : lid wordenBij binnenkomst
Zodra je binnenkomt, wordt je opgevangen door één van de buurtcoördinatoren. Samen ga je langs de kamers om de bewoners op te halen.

Even voorstellen
Bij het langsgaan van de kamers, zal de begeleider even op de deur kloppen of aanbellen. Vervolgens doet de begeleider de deur zelf open, of blijft eventjes wachten totdat er open gedaan wordt. De bewoners op de lijst zijn ermee bekend dat het weer koffietijd is en ze door jullie opgehaald worden. Soms kan het zijn dat een bewoner wat dementerend is. In dat geval kan je vragen of ze een keertje zin hebben om mee te gaan naar beneden. Als je met de bewoner uit hun kamer loopt, graag even vragen of de begeleider de kamer op slot wil doen.

Eenmaal aan de koffie
Zodra iedereen van de kamers is gehaald, is het zaak om gezellig met de bewoners koffie te drinken. Bij binnenkomst geeft een bewoner doorgaans zelf aan welke tafel hij/zij graag zit.

Koffieschenken gaat om iedereen voorzien van koffie, met een koekje uiteraard. Het verzorgingshuis heeft doorgaans een mandje met koekjes. Deze zitten in cellofaan en de bewoners kunnen deze moeilijk openmaken. Hulp met openen is daarom welkom. Mocht je zelf wat lekkers willen meenemen, zoals cake o.i.d., dan zul je ervaren dat dit als een enorme traktatie gezien wordt. Uiteindelijk gaat het vooral om de gesprekken. Je zult ervaren dat ze erg dankbaar zijn dat iemand naar ze luistert. De koffie is overigens gratis.

Een boompje opzetten
Als je met bewoners in gesprek gaat, is de ervaring dat ze het fijn vinden om over vroeger te praten. Dit kunnen onderwerpen zijn m.b.t. werk, familie, vakanties, levensinzichten, etc. Eigenlijk alles waar jij je in je leven ook mee bezig houdt. Maar ingaan op actualiteiten is natuurlijk ook fijne gespreksstof.

Kinderen meenemen
Als je wilt kun je ook kinderen meenemen. Kinderen vinden het wel eens interessant om een verzorgingshuis van binnen te zien. Vooral met het ophalen van de kamers komen de mooiste vragen naar boven. Verder is er een binnenplaats waar kinderen ook kunnen rennen als ze willen. Kleurpotloden of een voorleesboekje meenemen is ook een mogelijkheid.

Wij zijn benieuwd naar je ervaring
We waarderen het enorm als je een post zou kunnen plaatsten nadat je in een verzorgingshuis koffie geschonken hebt. Als je deze post op je eigen tijdlijn, zou je deze ook willen delen in Facebookgroep?  Tevens willen we je vragen om deze informatie met ‘je opvolger’ te delen die bij de tweede keer meegaat.

Wil je ons helpen?
Ons project is geslaagd als er na jou nog meer personen komen koffieschenken. De eenzame ouderen zijn dus zeer afhankelijk van deze opvolging. Om dit te stimuleren hebben we een speciale pagina aangemaakt. Bekijk de pagina via deze link. Het zou fijn zijn als je deze direct zou willen delen.

Ter afsluiting
Mocht je zelf nog aanvullingen, ideeën en/of opmerkingen hebben. Laat het ons weten via Roos (roos@ikwilgoeddoenvooreenander.nl) of plaats hieronder je reactie. Dankzij jouw input kunnen we dit proces blijven optimaliseren.

Namens alle ouderen, hartelijk bedankt voor je inzet!

Button - Doneer ook 4 uur

0 reacties op “Voor het eerst Koffieschenken

Geef een reactie