Sandra Reeb-Gruber

  • Social media: Sandra.Reeb.Gruber
  • Leeftijd: 44
  • Beroep: Fotografe
  • Woonplaats: Haarlem
  • Fotografe voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Ik ben Sandra Reeb-Gruber. Geboren (in 1973) en deels getogen in Nice, Frankrijk en daarna in Warmond. Nu alweer ruim 10 jaar import-Haarlemmer. Ik heb van mijn twee passies mijn werk gemaakt: fotografie en onderwijsontwerp, sinds kort als zelfstandige. Zowel in fotografie als in onderwijsontwerp kan ik mijn hoofd, hart en ziel kwijt, op hele verschillende manieren. De twee hebben met elkaar gemeen dat ze me in staat stellen mensen te informeren en hun kennis te vergroten. Met onderwijs over een bepaald vak, met fotografie over bepaalde situaties, mensen of gebieden, zoals bijvoorbeeld over de leefwereld van (eenzame) ouderen.

Wat is voor jou belangrijk?
Echtheid en integriteit zijn voor mij heel belangrijk. Bij jezelf blijven en anderen bij zichzelf laten blijven, in hun waarde laten. Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden. Persoonlijk vind ik zelfontwikkeling ook heel belangrijk. Niet stilstaan en de wereld aan je voorbij zien trekken (en misschien steeds minder gelukkig worden van wat je ziet), maar bewegen. “Be the change you want to see in the world”, op jouw eigen manier. Ontdek wie je bent, wat je wilt, en doe er wat mee, op een manier die bij jou past. Ik leer graag nieuwe dingen, maak graag nieuwe connecties. En help anderen graag met mijn kennis en skills.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Als ik niet aan het fotograferen of onderwijsprogramma’s aan het ontwerpen ben, lees ik veel (ik ben een onwijze fantasy-fan! Maar alleen in boeken, waar ik mijn eigen verbeelding over de personages en de omgevingen de vrije loop kan laten). Bij mooi weer stap ik ook graag op de fiets om de omgeving te verkennen. Mijn grootste sportieve uitspattingen spelen zich in de crossfit box af. Ook breng ik graag tijd door met familie en vrienden, onder het genot van een hapje en een drankje. Of gewoon een lekkere wandeling en een kop thee.

“Be the change you want to see in the world

Wat wil je delen over je deelname?
Ik maak graag foto’s die verhalen vertellen, of verhalen krachtig aanvullen. Eni k help mensen graag. Toen ik tijdens een interview met Edward voor Haerlems Bodem (waar ik redactielid ben) hoorde over zijn plannen om een boek uit te gaan brengen dat verhalen van ouderen vertelt, om te laten zien dat we nog veel van hen kunnen leren, en om aandacht te vragen voor eenzaamheid onder ouderen, heb ik me dus meteen als fotograaf aangemeld. Een mooi project en een prachtig doel om mij fotografievaardigheden voor in te zetten! Ik heb in totaal vijf ouderen mogen portretteren voor het boek; vijf totaal verschillende mensen met ieder een eigen mooi verhaal. Ook heb ik vier verschillende schrijvers ontmoet, die de ouderen die zij hebben gesproken eer aan hebben gedaan met de krachtige teksten die zij hebben geschreven. Mijn leven is verrijkt door deze ervaring en ontmoeten. Goed doen voor een ander heeft mij ook veel goed gedaan!