Peggy Hoe

  • Social media: peggy.hoe
  • Leeftijd: 38
  • Beroep: Fotografe bij Peggy Hoe Photography & trainer/coach bij Become a fit mom
  • Woonplaats: Assendelft
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Op 13 november 1978 ben ik geboren in Alkmaar en groeide op in een fijn gezin, bestaande uit mijn ouders en mijn broer. Als kind kwam ik niets tekort en heb ik veel van Europa gezien, zowel vakantie gerelateerd als door emigratie voor mijn vaders werk. Mijn creatieve talent, zorgzaamheid en kookkunsten heb ik echt van mijn moeder, de sportieve skills en het doorzettingsvermogen van mijn vader. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik elf jaar was en op mijn zeventiende verloor ik geheel onverwachts mijn vader. Hij overleed aan een hartaanval tijdens de bekende Dam tot Damloop in 1997. In 2001 kreeg ik mijn eerste kindje en inmiddels ben ik moeder van vier prachtige kinderen. Ik geniet volop van mijn kinderen: hun aanwezigheid, de geweldige verhalen die ze vertellen als ze uit school komen, hilarische opmerkingen, de puberale frustraties en vooral van de liefde die ze mij geven.

Wat is voor jou belangrijk?
Doordat ik (helaas) op jonge leeftijd al geconfronteerd ben met de dood van mijn vader, leef ik naar mijn zeggen heel erg bewust. Geen dag is dan ook vanzelfsprekend voor mij. Ik leef het leven met de dag, probeer alles eruit te halen wat erin zit, maar probeer ook zoveel mogelijk te geven. Aandacht, liefde of een helpende hand. Verder ben ik heel erg positief ingesteld en lach ik zoveel mogelijk. Ik hou van positieve mensen om mij heen, eerlijke mensen en mensen met een dosis humor. Belangrijk vind ik dat ik mezelf kan zijn bij anderen en zij bij mij. Verder heeft iedereen wel een talent, ontdek deze en ontplooi jezelf. En geniet van de simpele en kleine dingen of gebaren in het leven. Dit probeer ik ook allemaal over te brengen op mijn kinderen en volgens mij lukt mij dat aardig.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Gezond leven is voor mij erg belangrijk, daarnaast geeft sporten mij heel veel energie. Van gezond (en lekker) eten kan ik echt genieten, zowel het proeven ervan als het creëren van nieuwe recepten. Naast mijn werk besteed ik ook tijd aan sporten, zowel trainen in de sportschool als hardlopen in de buitenlucht. In mijn vrije uurtjes vind ik het fijn om tijd door te brengen met mijn gezin. Reizen, uiteten, naar de bioscoop of de natuur in gaan, zijn wel de meest voorkomende uitjes die we samen maken. Verder vind ik het ook gezellig om zo nu en dan met vriendinnen op stap te gaan en shoppen doe ik het liefst met mijn oudste dochter of alleen. Een bijzonder avondje uit vind ik naar een concert of naar een theatervoorstelling gaan. Om mijn hoofd te resetten ga ik graag wandelen in het bos of op het strand en verder luister ik dagelijks naar muziek.

“Live each day as if it’s your last.”

Wat wil je delen over je deelname?
Via Facebook zag ik de oproep van Edward, waar je je kon aanmelden voor het meewerken aan het boekproject ‘Wat kan ik van U leren’. Aangezien ik het altijd al heerlijk vind om te schrijven, zowel gedichten als korte verhalen, dacht ik: dit is iets voor mij. Ik vind het waanzinnig om aan dit project mee te werken, omdat ik behoorlijk positief in het leven sta, altijd graag naar anderen luister en ook iets wil betekenen voor de medemens. Verder is het natuurlijk een droom om een eigen boek te schrijven. In dit geval een hoofdstuk, waardoor ik mezelf kan laten zien als schrijfster. Ik ben sociaal vaardig, spontaan en open-minded. Hierdoor kan ik mensen op hun gemak stellen wanneer ik ze fotografeer, maar zeker ook als ik iemand moet interviewen. Ik kan niet wachten om aan ‘mijn’ hoofdstuk te beginnen en ben enorm benieuwd naar het eindresultaat waar we met z’n allen aan gaan werken de komende tijd.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?
Ik draag mijn hoofdstuk op aan mijn kinderen Canel, Ceyda, Dylara en Jaylinn, omdat ik ontzettend veel van ze hou. Maar ook omdat ik ze mee wil geven dat het leven één grote les is en ze altijd iets kunnen leren van mensen met meer levenservaring. Mijn kinderen leren al veel vanaf de eerste dag dat ze geboren zijn en ik hoop dat ze dat zullen blijven doen. Op school, hun werk, door gebeurtenissen en (levens)verhalen van anderen. Als ze straks volwassen zijn, op eigen benen staan, plezier beleven, verdriet hebben, succes boeken, tegenslag krijgen, liefde of geluk ervaren.. dat zullen de momenten zijn dat er van ze verwacht wordt dat ze de juiste keuzes zullen maken. Niets is minder waar, misschien lukt hen dat, maar misschien ook niet. Ze moeten weten dat ze perfect zijn zoals ze zijn, trots mogen zijn op wie ze zijn. Het zijn mensen en mensen mogen fouten maken, daar leren ze alleen maar van. We krijgen allemaal levenslessen op ons pad en door die ervaringen leren we, groeien we, worden we sterker en uiteindelijk worden we de persoon die we horen te zijn: onszelf.0 reacties op “Peggy Hoe

Geef een reactie