Marian van der Zwaan

  • Leeftijd: 65
  • Beroep: Gepensioneerd
  • Woonplaats: Bloemendaal
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Ik ben een vrouw van 65 jaar, heb 2 kinderen die nu geen kinderen meer zijn. Een dochter van 45 jaar en een zoon van 42 jaar. Ik heb een kleinzoon van bijna 2 jaar. Dat laatste is zo iets moois, dat ik bijna niet kan beschrijven hoe blij mij dat maakt! Het is het zoontje van mijn zoon, mijn zoon die zo’n 4 jaar geleden het leven bijna niet meer aan kon! Verslaafd was aan drugs, geen werk meer had, zijn huis verwaarloosde en uit containers at. Nu werkt hij, en hard! Hij is samen met de moeder van zijn kind en gebruikt geen drugs meer, heel sterk! Je kunt je voorstellen dat ik, op zijn zachts gezegd, daar heel erg blij van word. En mijn dochter? Zij is de liefste dochter van de hele wereld. Zij heeft er voor een groot deel voor gezorgd dat het steeds een beetje beter ging met haar broer. Zij is een KANJER! Ik ben heel trots op haar. Oma ben ik dus en bijna met pensioen. Samen met mijn vriend leef ik een goed, vrolijk, ont- en inspannend leven. Ik wil niet anders meer en wens dat dit nog lang zo zal blijven!

Wat is voor jou belangrijk?
Dat iedereen om mij heen blij, gelukkig en gezond is en dat er geen ruzie gemaakt wordt! Terwijl ik dit schrijf, bedenk ik dat dit vrijwel onmogelijk is. Er gebeuren altijd minder leuke en soms verschrikkelijke dingen in ieders leven. Als ik mensen kan helpen om het leven dragelijker en iets makkelijker te maken voor ze, of misschien zelfs soms problemen voor ze op kan lossen, dan ben ik gelukkig. Ik zie mensen heel graag lachen, dat maakt me blij.

Mijn dagelijkse werk sinds 15 jaar, is het verzorgen van mensen met dementie en dit is het fijnste en mooiste werk dat ik in mijn leven heb mogen doen. Ik heb veel verschillende soorten werk gedaan maar dit geeft mij verreweg het meeste voldoening; het maakt me blij, hoe gek dat misschien ook klinkt.

Mijn lijfspreuk is: Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Als je daarvan uit gaat dan kom je misschien voor minder onaangename verrassingen te staan in het leven. Alhoewel leuke verrassingen altijd welkom zijn natuurlijk en niet vaak genoeg kunnen gebeuren!

Wat doe je graag in je vrije tijd?
In het verleden heb ik veel aan sport gedaan, nu is dat wat minder maar ik tennis nog regelmatig; ik doe dat graag en hoop dat ook nog lang vol te houden. Ook ga ik heel graag samen met mijn vriend fietsen en genieten we van muziek. Dat laatste bij voorkeur in een bar of andere gelegenheid met live optredens. Wij houden er van om met mensen te socialiseren. Maar wij liggen ook regelmatig op de bank naar de TV te kijken hoor. Ik bij voorkeur naar films waarbij je lekker kan lachen en programma’s waarbij ik lekker kan huilen!

Je kan het zo gek niet
bedenken of het bestaat.”

Wat wil je delen over je deelname?
Dit project is tot mij gekomen via FB. Ik was meteen geïnteresseerd omdat ik al heel lang dingen opschrijf en nu de kans krijg om iets in een “echt” boek te plaatsen. Als ik wel eens aan mensen vertel over wat ik zoal in mijn leven heb meegemaakt, zegt men bijna altijd: “Zo! Jij moet hier eens een boek over schrijven zeg!” En wie weet doe ik dat nog wel eens. Ik heb genoeg stof. Het verhaal dat ik heb opgetekend is dacht ik wel iets om van te leren, in ieder geval om over na te denken. Over beslissingen nemen en keuzes maken.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?
Het hoofdstuk wil ik opdragen aan mijn kinderen en vriend.0 reacties op “Marian van der Zwaan

Geef een reactie