Mandy van de Wall-Melse

  • Social media: mandy.van.de.wall.melse
  • Leeftijd: 46
  • Beroep: parttime examinator
  • Woonplaats: Heemstede
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Ik ben Mandy van de Wall-Melse. Ik ben 46, ben getrouwd met Steven en wij hebben twee dochters: Katinka (18) en Mila (16). We wonen in Heemstede, bij Haarlem. In Haarlem ben ik geboren en daar heb ik ook op de middelbare school gezeten. Met Steven heb ik in Londen en Singapore gewoond. We houden van reizen en hebben, ook met de kinderen, al veel mooie tripjes gemaakt. Ik heb geen vaste baan, maar werk af en toe als examinator. Verder ben ik me aan het bekwamen in het meubelmakersvak. Ik heb Nederlands gestudeerd en heb in het verleden gewerkt als freelance tekstschrijver.

Wat is voor jou belangrijk?
Afgezien van mijn eigen gezondheid en die van mijn dierbaren, vind ik een positieve levenshouding belangrijk. Eerlijk is eerlijk; dat lukt me niet altijd, maar ik doe mijn best (en meer kan je niet doen). Ik probeer iedere dag iets aardigs voor iemand te doen; of het nu een gezinslid of ander familielid is, een vriend(in) of een wildvreemde op straat – goed doen voor een ander maakt me blij. Daarom voel ik me ook zo aangesproken door dit project. Maar de allerbelangrijkste persoon ben ik zelf; dat klinkt misschien wat egocentrisch, maar wat ik daarmee wil zeggen is: als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je ook niet voor anderen zorgen. Dus ik verwen mezelf regelmatig met een heerlijke salade, wandeling in de zon, uitgebreide shopsessie of een solotripje (om even helemaal op te laden).

Wat doe je graag in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd doe ik aan yoga en ga ik naar de sportschool. Ik vind het fijn om iedere dag te bewegen en vooral om dat buiten te doen. Dus pak ik zo vaak mogelijk de fiets of maak een lange wandeling. Verder hou ik van lezen, films en series kijken en gezellig borrelen en eten met vrienden of familie. Ook zorg ik dat ik regelmatig een bezoekje breng aan een museum of theater. Echt ontspannen doe ik door muziek te luisteren en/of te dansen. Ik ga dan ook regelmatig naar concerten en houd van verschillende muziekstijlen. Een stedentrip of fijne reis is ook zeer aan mij besteed.

“What other people think of you
is none of your business.”

Wat wil je delen over je deelname?
Allereerst is het al heel lang een droom van mij om een boek te schrijven. Ik vind het heel spannend dat dit nu eindelijk gaat gebeuren. Ik ben ook heel blij dat wij als schrijvers betrokken worden bij het hele proces; dus niet alleen het schrijven maar ook de promotie en de verkoop. Ik vind het fantastisch dat de opbrengst van het boek naar het Koffieschenken Buurtproject gaat. Ik heb zelf al twee keer mee mogen doen met dit project en vind het een geweldig goed initiatief. Dat dit project op zo veel vlakken mensen helpt vind ik echt uniek en ik ben dan ook heel blij dat ik eraan mag deelnemen. Degene die ik wil gaan interviewen heb ik ook via het Buurtproject ontmoet.  Ik kan niet wachten om samen met haar een mooi verhaal neer te zetten met waardevolle levenslessen.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?
Aan iedereen die waardevolle levenslessen aan mij heeft doorgegeven; niet alleen in positieve, maar ook in negatieve zin. Want ook van vriendschappen die stuk lopen, ruzies en andere nare ervaringen met mensen, kun je heel veel leren; dus ook voor die gebeurtenissen in mijn leven ben ik dankbaar.0 reacties op “Mandy van de Wall-Melse

Geef een reactie