Lucy Neetens

  • Leeftijd: 54
  • Beroep: ex-verpleegkundige, schrijfster
  • Woonplaats: Hoorn
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Ik ben Lucy; moeder, oma, partner, dochter, zus, tante, nicht, achternicht, kennis, linkerbuurvrouw, rechterbuurvrouw, benedenbuurvrouw, schoonmoeder, schoondochter, stiefmoeder, schrijfster, vriendin en ex-collega. Ik heb 34 jaar gewerkt als verpleegkundige, maar ben daarmee gestopt omdat ik niet langer wilde meedoen aan de ontmenselijking, aan de vercommercialisering van de zorg. Ik jaag nu mijn droom na en zet voorzichtig stappen op mijn schrijverspad.

Inmiddels heb ik drie kinderboekjes, geschikt voor drie- tot zevenjarigen, uitgegeven in eigen beheer. De boekjes gaan over Kaggeli Darius; een grappig, klein mannetje dat in een brievenbus woont. “Ik ben Kaggeli Darius en ik woon in een brievenbus, in de brievenbus van tante Jolijn om een beetje preciezer te zijn…”

Graag wil ik nu een volgende stap zetten en verhalen schrijven voor volwassenen. Het project van Edward biedt mij een mooie kans om hiermee aan de slag te gaan.

Wat is voor jou belangrijk?
Het is voor mij belangrijk dat er van me gehouden wordt. Onvoorwaardelijk. Als dat er is, een onvoorwaardelijk houden van, ben je rijk. Onvoorwaardelijk is dan ook mijn lievelingswoord. Het drukt zoveel uit. Zonder voorwaarden. Zonder oordeel. Zonder voordeel. Je mag er zijn, je bent goed zoals je bent. Mijn familie en vrienden zijn ook heel belangrijk voor me. Samen dingen doen. Delen. Als je gebeurtenissen met iemand kunt delen duren ze langer (leuke dingen) of helen ze vlotter (minder leuke dingen). Ik houd dus van samen, maar ook van alleen. Rust en ruimte voor mezelf heb ik net zo hard nodig als familie en vrienden. Als die weegschaal in balans is (familie/vrienden en rust/ruimte) ben ik op mijn best. En schrijven is voor mij belangrijk, als ik schrijf wordt mijn ziel gevoed.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Mijn vrije tijd breng ik graag door met lieve mensen. Met wie is daarbij, voor mij, belangrijker dan wat we doen. Kwalitijd is daarbij mijn stokpaardje. Zorg dat je vrije tijd kwalitijd is!

Ik vind heel veel dingen leuk om te doen, om samen te doen.  Naar een film of naar het theater. Wandelen langs het IJsselmeer en bootjes kijken. Een strandwandeling maken; ik houd van het geluid van de branding. Samen een kop koffie drinken ergens op een terras. Naar het museum of naar een Hortus. Ergens lekker lunchen. Op vakantie. Een stedentrip. En ik geniet van diepe gesprekken over waar het om gaat in het leven, in jouw leven en in mijn leven. Als ik alleen ben ga ik in mijn vrije tijd het liefst naar een boekenwinkel. Daar voel ik me als een kind in een snoepjeswinkel. Gegarandeerd kwalitijd. En ik lees graag, maar dat is nu vast geen verrassing meer.

“You don’t have to see the whole staircase, just take the first step.”

Wat wil je delen over je deelname?
Ik ben erg blij met deze kans. Het project komt voor mij ook precies op het juiste moment. Na mijn kinderboeken wil ik graag voor volwassenen gaan schrijven. Ik wil een volgende stap zetten. Verder kan ik, door aan dit project deel te nemen, twee dingen combineren die me na aan het hart liggen: schrijven en contact hebben met mensen. Toen ik nog in het ziekenhuis werkte kwam ik nauwelijks toe aan schrijven. Ik had er de rust niet voor en daar baalde ik enorm van. Toen ik bezig was met het schrijven van mijn kinderboeken bracht ik juist veel tijd alleen door. Soms miste ik, in die periode, het contact met mensen. Ik ben namelijk, in hart en nieren, een mensenmens. Met dit project kan ik die twee dingen dus combineren en daar ga ik van genieten!

Ik ben ook heel benieuwd naar alles wat we zullen leren van de ouderen die we interviewen. Ik ben ervan overtuigd dat er heel veel onontdekte wijsheden in deze mensen verborgen zitten. En wat zal het een uitdaging zijn om die wijsheden op een boeiende manier met onze lezers te delen! Ik heb er ontzettend veel zin in! Ik heb zin om mijn eigen hoofdstuk te schrijven én ik heb zin om alle andere verhalen te lezen.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?
Ik draag mijn hoofdstuk op aan Jeanet en Nanda. Pasen 2013 zette ik onder hun bezielende leiding, op Terschelling, mijn eerste schreden op het schrijverspad. Jeanet en Nanda hebben mijn schrijflust aangewakkerd en vleugels gegeven. En nu vlieg ik. En beleef ik schrijfavonturen.0 reacties op “Lucy Neetens

Geef een reactie