Lotte van Teunenbroek

  • Social media: lotte.van.teunenbroek
  • Leeftijd: 19
  • Beroep:
  • Woonplaats: Spanbroek
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Ik ben Lotte van Teunenbroek. Ik ben 19 jaar en woon al bijna mijn hele leven met mijn belachelijk optimistische gezin in het dorpje Spanbroek. Hierdoor zie ik helaas ook altijd het glas halfvol, wat best zwaar is voor mijn vrienden met een ‘realistisch’ (lees: negatief) wereldbeeld. Mijn moeder heeft een boekenwinkel, mijn vader is stratenmaker en mijn zusje van 17 is een van mijn beste vriendinnen.

Nadat ik geslaagd was voor de havo ben ik op mijn 17e in mijn eentje een jaar naar Argentinië gegaan. Dat was tot nu toe het moeilijkste jaar van mijn leven, maar het voordeel is dat ik nu wel Spaanse liedjes mee kan zingen op de radio. Ook heb ik nu vrienden over de hele wereld, wat best handig is als je in India een plek zoekt om te overnachten.

Wat is voor jou belangrijk?
Ik hecht heel veel waarde aan vrijheid, om niet ergens aan vast te zitten. Ik vind het een raar gevoel dat ik na twee tussenjaren weer naar school ga. Om een lesrooster en huiswerk te hebben en afhankelijk te zijn van de schoolvakanties om leuke dingen te plannen; zoals mijn beste vriendin opzoeken in Duitsland. Daar krijg ik het een beetje benauwd van, maar gelukkig is op kamers gaan in Den Haag een avontuur op zichzelf. Verder hoop ik dat ik voor altijd mijn open instelling houd. Dat ik blijf beseffen dat mensen die het anders doen dan je gewend bent, niet raar zijn. En dat ik positief blijf, wat er ook gebeurt.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
‘Internetten’, wat in de praktijk Youtube, Pinterest, en Facebook betekent. Snapchat is ook een hobby van mij. Daar kan je een filter over je eigen hoofd heen halen, zodat het lijkt alsof je altijd heel erg aantrekkelijk bent. Zelfs als je net uit bed komt, met wallen tot aan je oksels. Ik vind het ook fijn om met mijn blote voeten over een grasveld te lopen, als het warm is. In de winter is dat iets minder. Soms miauw ik naar mijn kat en word ik blij als hij terug miauwt. Ik heb zelfs een paar normale hobby’s; ik ben absurd verliefd op boeken. Ik werk in een boekhandel, wat als een snoepwinkel is. Mijn favoriete schrijfster is Griet op de Beeck. Ook word ik heel erg gelukkig van mensen uit andere landen ontmoeten. De Braziliaanse ‘macarena’ leren terwijl ik iemand uit Australië probeer uit te leggen wat ‘helaas pindakaas’ betekent is voor mij een van de leukste dingen ter wereld.

“La vida es una fiesta.”

Wat wil je delen over je deelname?
Toen ik 7 was wilde ik dolfijnentrainer worden. Toen ik besefte dat alle meisjes op elke basisschool dat wilden worden, besloot ik te gaan voor een realistischer doel: beroemd schrijfster. Al vanaf mijn twaalfde schrijf ik. Of eigenlijk besteed ik een belachelijk groot deel van mijn tijd aan verhaallijnen verzinnen, wereldkaarten tekenen, karakters namaken op de sims om er dan vervolgens niets meer mee te doen. Om me vervolgens weer in een ander project te storten.

Dus ‘schrijfster’ kan binnenkort afgevinkt worden van mijn lijstje. Beroemd worden moet hoogstwaarschijnlijk nog even op zich laten wachten. Maar dat is niet de grootste reden waarom ik meedoe aan dit project. Want hoe geweldig is het, om de verhalen van zoveel verschillende mensen bij elkaar te verzamelen, er iets moois van te maken en het vervolgens de wereld in te gooien? Een stuk geweldiger dan dolfijnentrainer.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?
Aan iedereen waarvoor het voelt alsof dromen alleen uitkomen in je hoofd. Aan iedereen die niet gelukkig wordt van het leven op dit moment maar niet de onzekerheid in durft te stappen. Aan iedereen die denkt dat sprookjes niet bestaan, dat in deze wereld de prins van assepoester haar schoen gewoon bij de gevonden voorwerpen zet en verder tindert. Aan iedereen die de lijfspreuk ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ op de binnenkant van zijn of haar voorhoofd heeft getatoeëerd.

Omdat iedereen het verdient om gelukkig te zijn en je dromen na te jagen. Al ben je 32, 79 of 16 jaar oud. Spaar voor die wereldreis, leer Russisch, bouw je eigen huis, start een bedrijf, voeg die vriend van vroeger toe op Facebook. Neem een piercing, speel ukelele, verhuis voor een jaar naar Italië. Schenk koffie aan een oudere bij je in de buurt. Of schrijf mee aan een boek.0 reacties op “Lotte van Teunenbroek

Geef een reactie