Karin Beverwijk

  • Social media: karin.beverwijk
  • Leeftijd: 43
  • Beroep: Online coach
  • Woonplaats: Haarlem
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Ik ben Karin, 43 jaar. Geboren in Den Haag, maar opgegroeid in Haarlem waar ik nog altijd woon. Ik ben geadopteerd (Suriname) door mijn Nederlandse ouders. Samen met mijn broer vormen wij een multicultureel gezin. Na 22 jaar gewerkt te hebben als leidinggevende vond ik het tijd voor iets anders. Werken met mensen en hen verder helpen vond ik altijd het leukste van mijn werk. Coachen en motiveren van mensen past bij mij. Nu ben ik mijn eigen online coachpraktijk aan het opzetten. Erg leuk maar vooral heel erg nieuw, dus ik leer veel op dit moment. Ik ben positief, open-minded en nieuwsgierig.

Wat is voor jou belangrijk?
Voor mij is een positieve houding heel belangrijk in het leven. Ik laat me graag verrassen door zo min mogelijk te oordelen en iedere situatie met een open mind te benaderen. Ik heb dit geleerd na het overlijden van mijn moeder. Als geadopteerd kind merkte ik toch dat mijn basis anders was. Mijn basis gevoel was dat ik niet voldoende was, ik was immers opgegeven ter adoptie. Door middel van een simpele therapie kon ik dat los laten en anders met mijn onzekerheden omgaan. Inmiddels weet ik en voel ik dat ik voldoende ben precies zoals ik ben.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik ben een fanatieke zaalvoetbalcoach. Dat doe ik al jaren en sinds zes jaar op landelijk niveau. Samen met mijn team hebben we drie keer de landstitel weten te bemachtigen en een keer de KNVB beker gewonnen. Het is leuk om met een groep resultaten te behalen. Veder ben ik zeer actief binnen stichting de Kringen. Dat is een organisatie die zich inzet voor LHBTQ+ gemeenschap. Ik ben de coördinator van de vrouwenkringen in Amsterdam e.o. Het is vooral leuk en interessant om vrouwen te helpen om meer te leren over hun eigen geaardheid en hen in contact te brengen met gelijkgestemden om op die manier leuke activiteiten te ondernemen. Ook leid ik gesprekken voor vrouwen die willen uitzoeken bij zichzelf of ze alles uit hun leven halen. In deze drie gesprekken gaan we uitzoeken wat het is wat je echt wil, waarom je het nog niet hebt gedaan en je wordt geholpen door de groep door middel van netwerkgesprekken. Erg inspirerend om te doen want iedere keer zijn er weer geweldige resultaten en komen vrouwen echt in hun kracht te staan.

“Nothing ever grows
in your comfort zone.” 

Wat wil je delen over je deelname?
Ik kwam Edward via via tegen op Facebook. Ik vond wat hij schreef interessant. Een boek schrijven lijkt mij wel leuk om te doen, maar ik zou niet weten hoe ik zou moeten beginnen. Dit is een unieke kans. Tijdens de eerste bijeenkomst voelde ik raakvlakken met het verhaal van Edward. Op een punt komen en je afvragen of dit het nou allemaal is. Alles moeten opgeven en opnieuw beginnen, maar dan wel met je eigen droom. Edward werd door zijn tante gewezen op vrijwilligerswerk in een bejaardentehuis. Ik werd door mijn vader mee genomen naar een maaltijdservice voor ouderen, met de boodschap: ‘Ga je maar eens nuttig maken voor een ander.’ De warmte en de positieve energie die ik kreeg van de mensen  heeft mij voor een groot gedeelte uit mijn depressie getrokken. Ik doe het werk nog steeds met veel plezier.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?
Aan mijn vader. Hij is degene die mij heeft opgevangen toen ik helemaal aan de grond zat. Ik hoefde niets van hem, niet te praten, niet vrolijk te zijn. Hij gaf mij de ruimte. Schoorvoetend vroeg ik toch aan hem over mijn adoptie, iets wat ik nooit durfde uit respect voor mijn ouders. Hij heeft mij alles rustig uitgelegd. Nu praten we over alles. In mijn zoektocht naar wat het nu precies is wat ik wil in mijn leven, heeft hij mij ook gesteund. Op het juiste moment stelde hij vrijwilligerswerk voor. Iets wat hij zelf ook nog steeds doet op 83 jarige leeftijd. Mijn vader is mijn held en mijn rots toen ik dreigde onder te gaan. Ik wil dit hoofdstuk dan ook over hem schrijven en aan hem opdragen zodat wij altijd ons verhaal hebben.


0 reacties op “Karin Beverwijk

Geef een reactie