Marsha Vlietman

  • Social media: marsha.vlietman
  • Leeftijd: 43
  • Beroep: Communicatie- en marketingadviseur
  • Woonplaats: Hoogvliet
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Hallo! Ik ben Marsha Vlietman, 43 jaar en alleenstaande mama van Victor (9 jaar).  Ik werk als adviseur Communicatie & Marketing in een ziekenhuis in Rotterdam. Op mijn CV staat: ‘Accuraat met gevoel voor detail, zakelijk met een persoonlijke benadering, besluitvaardig, adequaat, goede contactuele en sociale vaardigheden’, en dat klopt wel aardig. Op mijn werk ben ik tevens lid van de bedrijfshulpverlening (BHV) en voorzitter van de ondernemingsraad (OR) en op de basisschool van mijn zoon ben ik lid van de medezeggenschapsraad (MR). Als ik dit zo opschrijf is het net alsof ik me overal tegen aan bemoei, maar ik noem het liever betrokken. Privé ben ik iets directer, minder genuanceerd en kan ik vrij primair reageren op dingen. Ik ben dan ook direct en eerlijk, heb mijn eigen mening, maar kan mezelf ook goed een spiegel voorhouden… Ik sta (bijna) altijd klaar voor mijn vrienden, ben flexibel en snel voor dingen in. Ik ben eigenlijk best een leuk mens.

Wat is voor jou belangrijk?
De belangrijkste persoon in mijn leven is mijn zoon. Hij houdt me met beide benen op de grond en dwingt mij op een andere manier naar dingen te kijken. Met zijn 9 jaar is hij een energieke, jonge ADHD-hond met een eigen mening die hij niet onder stoelen of banken steekt. Hij houdt me scherp, hij zorgt er voor dat ik meer geduld kan opbrengen, opensta voor andere inzichten en dat ik luchtig(er) door het leven ga. Soms is het leven gewoon alleen maar leuk, gezellig en vol creatieve fantasieën en mag je ook gewoon even niets doen of juist overal tegenaan schoppen! Ik ben een positief mens, redelijk in balans en laat me niet snel van de wijs brengen. Ik zoek wel eens naar de juiste balans tussen werk en privé, maar iedere keer weer realiseer ik me dat vrienden en familie toch écht het belangrijkste voor me zijn.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden om bij te kletsen, te borrelen, te dansen of gewoon een spelletje te doen. Ik kijk graag naar mensen vanaf een terras onder het genot van een hapje en drankje. Ik word vrolijk van het strand en de zee, maar kan ook genieten met een boek op de bank. Verder speel ik volleybal in een gemengd recreantenteam. De gezelligheid en het genieten van het spelletje staan voorop, maar ik blijk toch ook wel competitief. Verder kamperen mijn zoon en ik graag. In het voor- en naseizoen zoeken we dan ook de bossen op en genieten we van een kampvuurtje of barbecue. In de zomerperiode zoeken we liever de zon in Spanje op.

“Eerlijkheid duurt het langst,
maar je mag het soms best
wat mooier maken!”

Wat wil je delen over je deelname?
Het bijzondere aan dit project vind ik zowel het onderwerp als de manier waarop het tot stand komt. Hoe mooi is het om ouderen in het zonnetje te zetten en een hierover een boek te schrijven met nog 49 anderen? Voor mij persoonlijk is het een nieuwe weg die ik ga bewandelen. Vragen als: ‘Kan ik dit wel? En hoe pak je dit op een goede manier aan? Gaat dit project mij helpen om in de toekomst zelfstandig iets te kunnen schrijven?’, gaan wel door mijn hoofd. Ik heb echter het volste vertrouwen in het eindresultaat. Hoe trots mogen we dan op elkaar en onszelf zijn!

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?
Ik draag het boek op aan mijn vader Hans en mijn moeder Ria die mij, in mijn leven als baby, peuter, kleuter, tiener, puber én als volwassene, veel hebben geleerd. Lieve pa en ma, bedankt voor alle wijze lessen, ook al heb ik soms een andere mening. Ik merk dat ik als moeder regelmatig denk: ‘Goh, het lijkt wel of ik mijn moeder of vader hoor praten.’ Dus ik geef veel van de geleerde lessen op geheel eigen wijze door!

Tevens draag ik het boek op aan iedereen die zich op welke manier dan ook inzet voor (eenzame) ouderen. We moeten deze generatie met respect behandelen en hen koesteren. Een boek als dit kan een belangrijk middel zijn om de huidige generatie bewust te maken van de problematiek rondom (eenzame) ouderen. Laat dit boek je inspireren en aansporen tot actie!0 reacties op “Marsha Vlietman

Geef een reactie