Marjolijn de Graaf-van der Schaft

Foto gemaakt door Ingrid Mol
  • Social media: marjolijn.de.graaf
  • Leeftijd: 41
  • Beroep: Fotografe
  • Woonplaats: Tienhoven
  • Fotografe voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Marjolijn de Graaf-van der Schaft, geboren in 1976 in Utrecht. Ik kom uit een gezellig en hecht gezin, met twee oudere broers. Sinds 2005 woonachtig in het mooie Tienhoven (Utrecht), een heerlijk rustig dorpje tussen de dorpen Maarssen en Breukelen. Getrouwd sinds 2002 met Marco. Trotse ouders van Jochem (2008) en Laura (2009). Naast het moederschap, wat voor mij op 1 staat, ben ik druk met mijn eigen fotografiebedrijf.

Fotografie Marjolijn de Graaf bestaat officieel sinds februari 2006, maar na de komst van de kinderen waren zij eerst mijn prioriteit. Pas toen Laura naar school ging, heb ik serieus mijn bedrijf opgepakt. Ik werk als de kinderen op school zijn. Verder ben ik aangesloten als fotograaf bij Stichting Earlybirds, waarmee ik voor de ouders van prematuur geboren baby’s, kosteloos fotoreportages in het ziekenhuis verzorg. Om de ouders een lichtpuntje te geven in tijd van veel zorgen. Mijn fotografie is gespecialiseerd rondom de zwangerschap. Ik fotografeer graag jonge aanstaande gezinnen (zwanger – geboorte – newborn). Maar eigenlijk vind ik elke leeftijd mooi om vast te leggen. Ik word gewoon heel gelukkig van echtheid en gevoel in foto’s. In liefde op beeld! 

Wat is voor jou belangrijk?
Wat is voor mij belangrijk? Mijn gezin, mijn familie en mijn fotografie. Ik doe graag wat voor een ander, dit leer ik ook mijn gezin. Ik vind het fijn om mijn fotografie talent te doneren aan projecten, of aan gezinnen die er heel veel aan hebben. In mijn bedrijf geef ik daardoor ook vaak een reportage weg. Ik word daar heel gelukkig van, hoe anderen weer blij zijn met mooie foto’s. Zo ben ik ook betrokken bij het project Vereeuwigd. Een heb ik mij aangemeld als fotograaf voor Stichting Still. 

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Met de kinderen er op uit, naar de speeltuin of het bos. Met vriendinnen naar de bioscoop te gaan, met vooraf heerlijk aan de sushi. Ik ben ook graag creatief bezig; handletteren, taarten decoreren. En ik fotografeer ook vaak in mijn vrije tijd. Surfen op social media, daar kan ik heel wat uurtjes spenderen. Ook Netflix, vooral op vrijdagavond, is voor mij ontspanning. Ik beoefen de sport Waterpolo. 

“[quote]

Wat wil je delen over je deelname?
Ik heb deelgenomen aan het maken van het boek “Wat kan ik van u leren”, omdat ik het koffieschenk project echt een prachtig initiatief vind. Hier kunnen we echt iets mee veranderen. Ik heb een oma van 95 jaar. Met haar heb ik altijd een goede band gehad. In het verleden heb ik bij een aantal oudere dames het huishouden gedaan, ik ken dus de eenzaamheid onder de ouderen. Zij zaten echt de hele week te wachten op een praatje. Dit project sluit zo ontzettend aan bij hun behoeftes.

Ik ben niet in staat om geld te doneren – en dat geldt waarschijnlijk voor velen – maar je tijd doneren, zo makkelijk kan het zijn. Dit was voor mij ook de reden om mijn tijd/talent te doneren. Ik heb vier prachtige mensen mogen fotografen, de schrijfsters en de hoofdpersonen. Ik heb er erg van genoten! En de beelden spreken denk ik voor zich. Zelf heb ik uiteraard met trots het boek al besteld en hoop dat dit door heel veel mensen wordt gekocht. Een mooi kerstcadeau voor velen.