Bianca Bartels

 • Social media:
 • Leeftijd: 49
 • Beroep: Journalist, Schrijfcoach, Holistisch measseur
 • Woonplaats: Amsterdam
 • Schrijfcoach voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Wie ben je?
Ik ben Bianca Bartels, een ‘duizendpoot met diepgang’ en moeder van drie tieners. Als bakkersdochter leerde ik al vroeg aanpakken, hard werken en niet zeuren. In ons harmonieuze gezin werd weinig stilgezeten, maar de zondagochtenden samen waren heilig. Dan ontbeten we uitgebreid, luisterden we naar elkaars verhalen en dachten en voelden we met elkaar mee. Die veilige basis en dat saamhorigheidsgevoel heb ik meegenomen naar mijn eigen gezin. Ook bij ons is het gezamenlijke zondagochtendontbijt vaste prik – ja, ook als er tot laat gestapt is. Tussen het snijden van croissantjes en het strooien met hagelslag door praten we over het leven, de wereld en rare YouTubefilmpjes. Verder wordt er ook in ons gezin hard gewerkt. Ik heb zelf verschillende werk-switches gemaakt omdat ik altijd wil blijven groeien. Ik begon als tv-dramaturg (een soort scenario-schrijf-coach), werkte als redacteur voor tv en nu al vijftien jaar voor tijdschriften zoals Happinez. Ik schrijf theaterrecensies voor dagblad Trouw en de afgelopen vijf jaar gaf ik onder meer ‘Creatief Schrijven’ op de School voor Journalistiek. Verder begeleid ik mensen die een non-fictieboek aan het schrijven zijn en sinds 2014 heb ik ook een praktijk in Holistische Massage.

Wat is voor jou belangrijk?
Liefde is de basis, het tapijt waarop alles kan groeien. Zonder liefde en warmte geen leven, geen bewustwording, geen groei. Zeker de laatste tien jaar sta ik steeds vaker stil bij de mooie mensen en de dingen om me heen. Ik wil niet alleen maar werken en presteren. Ook voelen, ervaren, stilstaan en dingen laten ontstaan in plaats van ze te creëren. Dat laatste is wel een uitdaging voor me. Geduld is niet mijn sterkste kant. Liefde voel ik van heel veel mensen om me heen. Niet alleen van mijn kinderen en mijn familie, ook van lieve vrienden en vriendinnen. Het is mijn wens om vooral liefde te geven en te voelen in dit leven.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik hou van bewegen in de buitenlucht. Daarom wandel ik veel. Iedere dag zeker zes, zeven kilometer en vaak meer. Ik kreeg de smaak te pakken tijdens een kort traject van de Camino naar Santiago de Compostela: vanaf de grens met Portugal. Dit jaar ga ik daar weer lopen. In Nederland wandel ik gewoon in de stad of langs het strand. Als het in mijn hoofd een storm vol gedachten is kom ik door de cadans, het ritme van het lopen, weer tot rust. Wandelen haalt het jachtige uit mijn leven.

“Iedereen zei: dat gaat niet. En toen kwam er iemand die dat niet wist, en die deed het gewoon.”

Wat wil je delen over je deelname?
Ik ben al een tijd bezig met het maken van een boek over onze familie: generatie na generatie bakkers. Eerlijk gezegd ben ik nog niet ver met het uitwerken, maar ik heb al wel heel wat (oud-)ooms en tantes en mijn vader geïnterviewd. Dat waren heerlijke gesprekken waarvan zowel de ouderen als ik genoten. Zij bleken altijd meer te vertellen te hebben dan ze vooraf dachten en ik kwam veel over ze te weten. Dat schept een band. Ik wil mezelf een schop onder mijn kont geven om dit boek af te maken. Dat doe ik juist ook door aan ‘Wat kan ik van u leren?’ mee te werken. Ik proef nu al het enthousiasme van de deelnemers en ik denk dat ik daardoor zelf ook sneller weer met mijn eigen verhaal aan de slag ga. Ik wil mijn familieverhaal vertellen én anderen helpen om hun verhalen goed in woorden te kunnen vangen.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?
Ik ben schrijfcoach en zal dus schrijvers gaan begeleiden in plaats van dat ik een hoofdstuk schrijf. Het boek wil ik opdragen aan mijn oma van vaders zijde. Zij overleed toen mijn vader nog maar een tiener was. Ik heb haar dus nooit gekend. Maar ik ben wel nieuwsgierig naar wat haar verhaal geweest zou zijn. Misschien dat één van de teksten me straks doet denken aan haar levensverhaal.Wil jij ook helpen?

Bianca Bartels heeft haar tijd en netwerk beschikbaar gesteld. Door dit te doen helpt zij ouderen bij haar in de buurt. Wil jij ook helpen? Wij waarderen elke hulp en hebben vier mogelijkheden uitgewerkt:

 1. Sponsoring door aanschaf van een boek.
 2. Een donatie doen.
 3. Inschrijven voor koffieschenken
 4. Je netwerk beschikbaar stellen.

Het zou fantastisch zijn als je een boek zou willen sponsoren. Losse boeken zijn te bestellen voor € 17,95 per stuk. Ben je in de mogelijkheid een aanvullende donatie te doen voor het koffieschenken? Dan kan dit door het boek voor € 24,95 aan te schaffen. Een losse donatie doen is uiteraard ook mogelijk. Wil je concreet helpen? Schrijf je dan in voor het buurtproject Koffieschenken.

Tevens is het mogelijk om je netwerk beschikbaar te stellen. Dit kan door je aan te melden als social media ambassadeur. Periodiek ontvang je dan een preview van onze social media posts. Deze ontvang je een paar dagen voordat ze online gaan. Zodat je zelf kunt besluiten om ze voor ons te delen op je tijdlijn. De posts bestaan ook uit video’s die we met jouw naam personaliseren. Net zoals Bianca Bartels haar bovenstaande video.

Ons zakelijk steunen is ook mogelijk. Dit kan door je werkgever of zakenrelatie te attenderen op onze mogelijkheden. Voor de zakelijke partners hebben we namelijk (social) media pakketten samengesteld (lees meer). Met deze pakketten koppelen we ons goede doel aan elk gewenste onderneming.

Ter afsluiting
Mocht je overwegen Bianca Bartels te steunen, dan waarderen wij dit enorm. Onderstaand kun je de mogelijkheden selecteren door op één van de links of buttons te drukken. Hartelijk bedankt namens alle eenzame ouderen die onze hulp nodig hebben.


 • KOFFIESCHENKEN

 • uren

 • Uren doneren om koffie te schenken
 • Optie: word (social media) ambassadeur
 • VRIJE DONATIE

 • n.t.b.

 • Optie: Uren doneren om koffie te schenken
 • Optie: word (social media) ambassadeur
 • LOS BOEK

 • 17.95

 • Optie: Uren doneren om koffie te schenken
 • Optie: word (social media) ambassadeur
 • Zonder extra donatie koffieschenken
 • BOEK + DONATIE

 • 24.95

 • Optie: Uren doneren om koffie te schenken
 • Optie: word (social media) ambassadeur
 • Met extra donatie koffieschenken