Bianca Bakker

  • Social media: bianca.bakker
  • Leeftijd: 46
  • Beroep: Psychiatrisch verpleegkundige
  • Woonplaats: Amsterdam
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Mijn naam is Bianca Bakker en ik ben 46 jaar. Ik ben opgegroeid in Sassenheim en heb een lieve moeder en stiefvader en twee geweldige zussen. Mijn vader is plotseling overleden op 51 jarige leeftijd, toen ik 21 was. Op zeer jonge leeftijd wist ik al dat ik verpleegkundige wilde worden en heb ik verschillende banen gehad in de gezondheidszorg, waaronder gehandicaptenzorg en in verpleegtehuizen. Nu werk ik ruim 13 jaar als psychiatrisch verpleegkundige op een gesloten opname afdeling.

Ik woon in Amsterdam en ben  reislustig en avontuurlijk ingesteld. Hierdoor ben ik altijd vrij onrustig geweest, maar door het boeddhisme en meditatie heb ik mijn rust gevonden. Ik ben naar een klooster in India afgereisd om daar in stilte retraite te gaan, een ervaring om nooit te vergeten. Ik ben vrij,- en ruimdenkend, heb een flexibele en kalme geest. Ik kan me goed neerleggen bij pijn of een mug die mijn nachtrust verstoort. Ik zal hem nooit doodslaan.

Wat is voor jou belangrijk?
De vroege dood van mijn vader heeft mij doen beseffen dat het leven kort kan zijn en dat niets blijvend is. Ik hecht niet zozeer aan materiële zaken, maar streef meer naar innerlijk geluk. De kunst van het genieten van het leven zit in mijn beleving in het waarderen van de kleine dingen in het leven en het in stand houden van gezonde relaties, waar ik graag mijn energie in steek. Eerlijkheid en oprechtheid vind ik erg belangrijk, maar humor is onmisbaar voor mij. Mijn leven bestaat uit het collecteren van dierbare en mooie herinneringen. Ik wil later niet terug kijken en denken dat het leven zinloos was. Ik vind het belangrijk om mijn naasten met liefde en respect te behandelen en te laten zien dat ze belangrijk zijn voor mij. Ik verleg graag mijn grenzen en ga er ook soms overheen. Ik wil voelen dat ik leef!

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Reizen is mijn favoriete bezigheid. Kennis maken met nieuwe continenten, culturen en volkeren geeft mij inspiratie en levenslust.  Ik heb veel op zee gezeild en veel van de wereld mogen zien. Ik hou van lange wandeltochten in de bergen of jungle. Maar skiën, duiken en paragliden vind ik ook geweldig om te doen. Sporten is voor mij net als ademen, ik kan niet zonder. Vroeger heb ik marathons en triatlons gedaan, maar door wat fysieke beperkingen ben ik genoodzaakt het wat rustiger aan te doen. Maar nog steeds ga ik bijna dagelijks naar de gym en loop ik hard. Daarnaast tennis ik heel graag. Mijn passie is koken voor de mensen van wie ik hou. Nieuwe recepten uit verschillende keukens proberen en mooie smaakcombinaties maken, dat vind ik super leuk. Fotografie is mijn andere hobby, alhoewel ik daar niet zoveel tijd insteek omdat ik andere prioriteiten heb, zoals samenzijn met de liefde van mijn leven.

“You are beautiful.”

Wat wil je delen over je deelname?
Toen ik gevraagd werd deel te nemen aan dit project hoefde ik geen seconde na te denken. Ik heb ongelooflijk veel respect voor oudere mensen. Oudere mensen zijn onze bruggenbouwers. Zij hebben de paden voor ons geëffend. Het zijn juist zij die de wijsheid in pacht hebben. Van hen kunnen we leren. Het is daarom belangrijk om die wijsheid door te geven. Ik vind het een eer en een uitdaging om aan dit project mee te mogen werken.

Daarnaast heb ik vorig  jaar een boek geschreven. Het boek is nog niet gepubliceerd, maar dat is wel de bedoeling. Maar ik ben nog niet helemaal tevreden over het eindresultaat en wil graag wat meer ervaring opdoen met schrijven. Dit project is een uitgelezen kans om mijn skills te verbeteren en erachter te komen of ik over genoeg schrijverskwaliteiten beschik.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?
Ik draag het hoofdstuk op aan mijn vader, Gijs Bakker, die niet oud heeft mogen worden. Ik wilde nog zoveel van hem leren. Jammer dat hij hoog in de hemel is. Dit ter nagedachtenis.0 reacties op “Bianca Bakker

Geef een reactie