Ashley den Outer

  • Leeftijd: 20
  • Beroep: Studente
  • Woonplaats: Leiden
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Mijn naam is Ashley den Outer en ik ben 19 jaar. Ik woon aan de rand van Leiden in een gezellig appartementje samen met mijn vriend en kat. Ik volg de duale variant van de studie MBRT (Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken) in het LUMC waarbij ik op de afdeling Radiologie word opgeleid tot laborant. Ik vind het een super leuke opleiding waarbij ik naast het technische aspect ook veel voor de patiënt kan betekenen.

Als mensen mij zouden omschrijven, hoop ik dat ze zeggen dat ik een gezellig, liefdevol en oprecht persoon ben. Dit zijn namelijk eigenschappen die ik belangrijk vind en waar ik mij het prettigst bij voel. Ik probeer om op deze manier in het leven te staan. Daarnaast ben ik een enorme dierenvriend en natuurliefhebber en probeer ik in het dagelijks leven zoveel mogelijk van de dingen om mij heen te genieten.

Wat is voor jou belangrijk?
Ik vind familie heel erg belangrijk. Samen zijn en leuke dingen doen met mijn vriend, ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden is geweldig. We houden van wandelen, spelletjes spelen of heerlijk barbecueën in de tuin. Met mijn vriend vind ik het belangrijk dat we zoveel mogelijk genieten door leuke dingen samen te doen of dagjes weg te gaan. Een terrasje pakken, ergens picknicken, naar een bioscoop of museum of een stad ontdekken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat wij als mensen vriendelijk zijn tegen elkaar en elkaar helpen wanneer dat nodig is. Ik zou zo graag de wereld vrediger willen zien met minder agressie, negativiteit en eenzaamheid.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Naast mijn drukke leven vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd te ontspannen. Hierbij zijn de natuur en yoga belangrijke ontspanningsbronnen. Ik ben graag in de natuur en geniet van alle rust om mij heen. Het bos is mijn lievelingsplek om te zijn, maar het park naast mijn huis is een goed alternatief. Hier ben ik regelmatig te vinden met mijn vriend en kat om te wandelen, picknicken of fotograferen. Het is super leuk om alles vast te leggen met mijn camera en met name de leuke daden van mijn kat op avontuur in de natuur. Daarnaast is muziek een belangrijk aspect in mijn leven. Zowel het maken ervan met verschillende instrumenten (piano, gitaar, ukulele, draailier en sinds kort ook accordeon) als het luisteren van heel veel verschillende stijlen muziek. Schilderen, tekenen en andere creatieve bezigheden zijn ook hobby’s waar ik regelmatig mee zoet kan zijn.

“Love your family, spend time,
be kind and serve one another.
Make no room for regrets.
Tomorrow is not promised
and today is short.”

Wat wil je delen over je deelname?
Het is een geweldig initiatief en ik ben blij dat ik hier deel van uit mag maken. Voordat ik met mijn huidige opleiding begon, heb ik 2 jaar van de opleiding tot verpleegkundige gevolgd. Hierbij heb ik ook stages gelopen en heb ik veel (eenzame) ouderen meegemaakt. Deze mensen hebben al heel wat jaren aan ervaring opgebouwd en ik denk dat de jongere generatie veel van deze bijzondere mensen kan leren. Ik vind dat de ouderen extra aandacht mogen krijgen en ik denk dat dit project een groot deel van Nederland kan wakker maken en dit laten beseffen. De wereld wordt de afgelopen jaren steeds onrustiger op een negatieve manier. Maar waar ligt dat aan? Is het misschien gebrek aan liefde, positiviteit of harmonie? Deze magische triangel aan eigenschappen vind ik heel belangrijk. Als iedereen hier naar zou leven, zou de wereld in zijn geheel iets mooier worden. Ik denk dat de oudere mensen met hun levenservaringen een belangrijke bron van inspiratie voor ons kunnen zijn en ons een andere kijk op de wereld kunnen geven.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?

0 reacties op “Ashley den Outer

Geef een reactie