Anneke den Heijer

  • Leeftijd: 46
  • Beroep: Sportschoolhouder
  • Woonplaats: Spijkenisse
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Mijn naam is Anneke den Heijer en ben 46 jaar. In het dagelijks leven heb ik een eigen sportschool en richt me hiermee dagelijks op het versterken van de kracht, de uitstraling en de gezondheid van vrouwen.

Door mijn persoonlijke levenservaring heb ik ontdekt dat een gezonde, krachtige en positieve uitstraling allereerst begint bij een gezond lichaam en een gezonde geest. Inmiddels ben ik met mijn werkzaamheden een volgende fase ingegaan. Waarbij ik me, naast het goed zorgen voor jezelf, tevens richt op het ervaren en versterken van het gevoel van geluk, tevredenheid en dankbaarheid. Veel mensen zijn dit in de loop van hun leven grotendeels kwijtgeraakt. Ik wil hen hierbij helpen d.m.v. het veranderen van negatieve denkpatronen en belemmerende overtuigingen, zodat zij meer ontspannen, krachtig en vrolijk in het leven komen te staan. Ik streef naar een zo positief mogelijke levenshouding, waarin ook evenwichtiger omgegaan kan worden met de nodige tegenslagen in het leven. Ik denk dat we van de levenservaring van de ouderen in dit boek veel kunnen opsteken.

Wat is voor jou belangrijk?
Wat voor mij steeds belangrijker is geworden, is het creëren van meer rust en regelmaat en allereerst een stabiele basis. Aangezien ik dat in mijn eigen jeugd heb moeten missen, ben ik mijzelf hierdoor onbewust regelmatig voorbij gelopen. Inmiddels heb ik geleerd, dat het goed voor me is om vaker en beter naar mijzelf, mijn hart en mijn lichaam te luisteren. Allereerst de dingen te doen die goed voelen voor mij als persoon. Hierdoor heb ik uiteindelijk ook meer energie over om aan anderen te geven. Ik zou graag zien dat meer mensen dit voor zichzelf zouden overhebben. Omdat ik denk, dat als we onszelf prettiger voelen, en meer liefdevol met onszelf en ons lichaam om weten te gaan, we ook liefdevoller kunnen zijn naar de mensen en de natuur om ons heen. En daar heeft iedereen profijt van!

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Vrije tijd is een schaars goed voor mij, waarvan ik mezelf best wel wat meer zou mogen gunnen. Deze tijd breng ik naast fotograferen en het maken van kleding, graag door in de rust van de natuur en dan met name in de bossen en aan zee. Ik geniet daarnaast ook uitermate van beweging. Dus ik sport, fiets, wandel en dans ook graag! Via dans ben ik onlangs met de wereld van (Afrikaanse) drum in aanraking gekomen en heb mogen ervaren dat ‘rhytm & drum’ voedsel voor de ziel is. Een nieuwe passie! Over voedsel gesproken; ik tuinier en kook graag en dan vooral met bloemen en kruiden die we ook in de natuur om ons heen tegenkomen. Verder ben ik, naast dat ik het ook heerlijk vind om tijd alleen door te brengen, ook graag onder de mensen. En ben dan ook vooral geïnteresseerd in wat mensen ‘beweegt’, zowel letterlijk als figuurlijk!

Volg je hart, het weet de weg.”

Wat wil je delen over je deelname?
Ik ben dankbaar dat ik deel mag uit maken van het complete proces dat zal leiden tot het verschijnen van dit waardevolle boek en het vervullen van het mooie doel daarachter. Het zou mooi zijn als we gezamenlijk een ‘rimpeling’ kunnen veroorzaken, zoals een vlinder met een vleugelslag aan de andere kant van de wereld een storm kan veroorzaken. Of, zoals een sneeuwvlok die, wanneer het op de juiste plek valt, een lawine kan veroorzaken. Laat dat dan een lawine van positiviteit zijn!

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?
Aan ‘tante’ Tiny, mijn vroegere en inmiddels overleden prachtige en lieve buurvrouw. Van haar heb ik geleerd (alhoewel het kwartje pas veel later viel!) dat je jezelf moet kunnen en durven zijn. Dat je waardevol genoeg bent zoals je bent, en dat je er mag zijn! Dat iedereen zijn weg te bewandelen heeft, met bergen en dalen. Dat geen mens jou mag beoordelen en veroordelen, zolang ze niet in jouw schoenen hebben gelopen, of hetzelfde pad als jij hebben bewandeld!