Angela van Rossen

  • Social media: angela.van.rossen
  • Leeftijd: 35
  • Beroep: Pedagogisch medewerkster
  • Woonplaats: Leidschendam
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Ik ben Angela van Rossen, 35 jaar. Geboren, getogen en nog altijd wonend in Leidschendam. Momenteel ben ik werkzaam in de kinderopvang, waar ik werk met kinderen van 0 tot 4 jaar. Ik geniet van het contact met de kinderen en van de manier waarop zij de wereld zien en ontdekken. Met een open blik, nieuwsgierig naar alles. Sinds kort mag ik ook interne trainingen geven. Best spannend voor iemand die van tijd tot tijd best een beetje onzeker kan zijn. Maar stiekem vind ik het enorm leuk om anderen uitleg te geven over onderwerpen waar ik zelf heel enthousiast over ben.

Desalniettemin ben ik de laatste tijd bezig met te ontdekken wat ik nog meer in het leven wil. En hoe pak ik dat vervolgens aan? Want ik ben een enorme twijfelkont en het nemen van beslissingen vind ik erg lastig. Één ding is daarbij wel heel duidelijk; ik wil mijn studie psychologie en interesse voor dat onderwerp meer gaan gebruiken.

Wat is voor jou belangrijk?
Familie en vrienden zijn voor mij erg belangrijk. Ik heb een hele goede band met mijn ouders en ik durf haast wel te zeggen dat er niks is wat zij niet van mij weten. Hoe ouder ik word, des te meer ik me begin te beseffen hoe getroffen ik het heb met mijn opvoeding. Ik kon en kan overal met hen over praten en zij hebben me geleerd dat ik altijd mezelf mag blijven. Niet altijd even makkelijk, maar wel iets waar ik me aan vast probeer te houden. Voor mij hangt dit tevens samen met anderen in hun waarde laten. Iemand proberen te begrijpen is vele malen interessanter dan hem veroordelen. Verder probeer ik bewust te genieten van de mooie momenten; hoe klein of groot dan ook. Van een lief berichtje van een vriendin tot een perfecte vakantiedag met m’n vriend. “Het zijn de kleine dingen die het doen”, zoals mijn moeder altijd zegt.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Sinds een klein jaartje heb ik een hele lieve vriend. De weekenden zijn we vrijwel altijd samen. En ik kan er oprecht nog steeds enorm van genieten om gewoon samen te zijn. Of dat nou is samen aan de keukentafel ontbijten of allebei werken achter de laptop. Een film of serie kijken (waarbij ik negen van de tien keer in slaap val). Of erop uit trekken; ergens wat drinken of met vrienden afspreken. Natuurlijk is hij niet de enige met wie ik m’n vrije tijd doorbreng. Vriendinnen en mijn ouders hebben hierin ook een belangrijke rol. Daarbij geef ik de voorkeur aan goede gesprekken of het spelen van bordspellen. En, wellicht een beetje cliché, van winkelen word ik ook blij. Daarnaast heb ik een kant waarbij ik het juist heerlijk vind om alleen te zijn. Mezelf verliezen in een goed boek, hardlopen, creatief bezig zijn met handlettering of kleuren in een kleurboek voor volwassenen.

“Het zijn de kleine dingen die het doen.”

Wat wil je delen over je deelname?
Tijdens mijn zoektocht naar ontwikkeling, herontdekte ik hoe leuk ik schrijven ook alweer vond. Als klein meisje maakte ik vaak gedichten voor mijn ouders. Tegenwoordig beperkt het schrijven zich tot het anekdotisch weergeven van de gebeurtenissen van de kinderen op het werk.

Toen ik de oproep van Edward zag, leek deze op het goede moment te komen. Ik besloot (na even wikken en wegen, want beslissingen nemen blijft lastig) mijn gevoel te volgen en me aan te melden voor dit project.

Op dit moment vind ik het vooral erg spannend. Wat staat me te wachten? En welk verhaal ga ik straks vertellen? Ik ben nieuwsgierig naar hoe het allemaal gaat lopen en vind het leuk om deze kant van mezelf te gaan ontdekken.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?