Alexandra Dik

  • Leeftijd: 47
  • Beroep: Vrijwilligster in diverse functies
  • Woonplaats: Noordwijk aan Zee
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Mijn naam is Alexandra Dik, geboren in het prachtige Groningen op 30 december 1969. Sinds 1990 woon ik met veel plezier in Noordwijk aan Zee. Hier heb ik mijn eigen huis in een tot woningen verbouwd voormalig badmotel. Happy single en geen kinderen.

Wat is voor jou belangrijk?
Naast mijn drukke werkzaamheden en hobby’s vind ik het erg belangrijk iets voor de maatschappij en mijn omgeving te doen. Zo ben ik actief in de wijkvereniging van mijn woonwijk en ben ik vrijwillig verkeersregelaar bij diverse evenementen. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk als koffiedame in een verzorgingshuis.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd reis ik graag. Paardensport, vliegtuigspotten en musea bezoeken zijn ook geliefde hobby’s. Daarnaast sport ik zelf ook graag. Tot slot moet ik niet vergeten; naar de film en uit eten!

“Een dag niet gelachen
is een dag niet geleefd.”

Wat wil je delen over je deelname?
Door mijn werk in het verzorgingshuis ben ik op het idee gekomen mee te doen aan dit project. Wij schenken de koffie op de kamers van de bewoners. De laatste jaren ben ik bevriend geraakt met een prachtige dame van 94. Onze gesprekken zijn niet alleen leuk maar ook erg leerzaam. Wat deze vrouw mij leert over het leven is prachtig, kwetsbaar en positief. Ondanks dat het leven voor haar niet makkelijk is geweest.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?
Graag zou ik hier nu iets met anderen willen delen, in de hoop dat meer mensen hier iets van kunnen leren.