Senna Kuijt

  • Social media: senna.kuijt
  • Leeftijd: 19
  • Beroep: Studente
  • Woonplaats: De Rijp
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Mijn naam is Senna Kuijt, ik ben 19 jaar en woon sinds kort in De Rijp, een klein dorp in de buurt van Purmerend. Ik ben bezig met een mbo-opleiding voor biotechnologisch analist. Hoewel ik het heel interessant vind, heb ik toch besloten om hierna een andere richting te kiezen. Na het behalen van mijn diploma wil ik naar het hbo om natuurkunde te gaan studeren. Mijn grootste hobby is astronomie, sinds ik mij kan herinneren lees ik al boeken of kijk ik documentaires gerelateerd aan sterrenkunde.

Wat is voor jou belangrijk?
Het allerbelangrijkste in mijn leven is mijn familie, vrienden en dieren. Het is erg leuk om samen tijd door te brengen, maar ondanks dat vind ik het ook fijn om alleen te zijn.

Ik hecht veel waarde aan mijn opleiding en vind het daarom ook erg leuk om in mijn vrije tijd te leren en nieuwe certificaten te behalen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik vind het leuk om op nieuwe plekken te komen en geniet dus ook erg van reizen. Afgelopen jaar ben ik in Duitsland geweest en heb daar ontzettend veel mooie dingen mogen zien en mogen meemaken. Ook doe ik vaak mee aan wandeltochten, bijvoorbeeld de Dam tot Dam wandeltocht en de Egmond wandelmarathon die midden in de winter plaatsvindt. Het is heerlijk om op die momenten over het strand en door de duinen te lopen met mijn hond. Wanneer ik naar school ga reis ik met het openbaar vervoer. Hier ben ik ongeveer 3 uur aan kwijt. Dit is een mooie gelegenheid om alvast mijn huiswerk te maken of om een boek te lezen.

“I never lose. I either win or learn.”

Wat wil je delen over je deelname?
Ik ben blij dat ik mee mag doen, ik sta altijd open voor nieuwe projecten. Ik vind het daarom erg gaaf dat ik samen met 50 andere schrijvers een stukje mag schrijven over de levensverhalen van ouderen. Over wat zij hebben meegemaakt, hoe zij hiermee om zijn gegaan en wat wij hiervan kunnen leren.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?0 reacties op “Senna Kuijt

Geef een reactie