Sabrina Bannink

 • Social media: sabrina.bannink
 • Leeftijd: 36
 • Beroep: secretaresse en schrijver
 • Woonplaats: Den Haag
 • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Wie ben je… Ja, dat vraag ik me ook regelmatig af. Dit is een levenslang veranderend proces in mijn ogen. Ik ben Sabrina, geboren en getogen in Den Haag. Een ‘wanna-be-wereldverbeteraar’, een levensgenieter, een ‘blije golden retriever’, soms een stuiterbal, enthousiasteling, multitalent, verbinder, een mens van emoties, een muziek-nerd, een ontdekkingsreiziger in de breedste zin van het woord, een nieuwsgierig mens en een leergierig mens. Ik leer elke dag. Ik leer het meeste van de mensen die ik op mijn pad tegen kom.

Wat is voor jou belangrijk?
Voor mij is het belangrijk om te kunnen zijn wie je bent en daar oké mee te zijn. Wees echt en wees jezelf. Het is voor mij belangrijk om te genieten. Ik probeer van elke dag iets moois te maken. Zelfs als het een rotdag is. Ik vind altijd ergens wel een positief iets waardoor ik de dag met een goed gevoel af kan sluiten. Dit betekent niet dat er geen negatieve dingen zoals boosheid, verdriet en onzekerheid mogen zijn. Dit mag er juist zijn omdat daardoor ook de mooie dingen meer waarde hebben. Ik geniet van allerlei dingen. Een lekkere bak koffie, gekke dansjes doen met mijn lief, diepzinnige gesprekken voeren, spelen met mijn kleine nichtjes, kroelen met de kat, reizen, echt contact maken met mensen en knuffelen. Ik ben echt verslaafd aan knuffelen. Het mooiste wat er is, is een oprechte knuffel. Als je de verbinding voelt met de persoon (of kat) waarmee je de knuffel deelt. Heerlijk!

Wat doe je graag in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd vind ik het fijn om leuke dingen te ondernemen met mijn lief, familie en vrienden. Muziek maken met mijn band, naar bandjes luisteren op festivals, dansjes doen, lekker eten, op het terras in de zon te zitten, mooie gesprekken voeren, gek doen, kickboksen. Ik word ook heel blij van reizen. Of het nu Thailand, Sri Lanka, Ibiza of een stedentrip naar Berlijn of Lissabon is. Het maakt mij echt niet uit. Ik vind het altijd een avontuur om ergens naar toe te gaan. Zelfs van een dagje Amersfoort word ik gelukkig. Het leukste van reizen vind ik om samen met mijn lief nieuwe plekken te ontdekken waar we allebei nog niet geweest zijn. En dan daar een ‘vast tentje’ te vinden waar je elke ochtend een lekker bakkie koffie kan drinken. Praten met iedereen die je tegenkomt en zo meer te weten te komen over de plek waar je bent en de persoon die je tegenover je hebt. Mijn vriend en ik zijn allebei nogal kletskousen en komen zo in contact met allerlei verschillende mensen. Superleuk!

“Vier het leven!”

Wat wil je delen over je deelname?
Zoals je misschien al doorhad, vind ik het mooiste wat er is contact maken met de mensen om me heen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar de persoon ‘achter het gezicht’. Wat maakt ze zoals ze zijn, ‘what makes them tick’, waar moeten ze om lachen, waar moeten ze om huilen? Ik word niet warm van koetjes en kalfjes-gesprekken. Dit is wat ik er voor mijzelf uithaal.

Wat ik het mooiste van het project vind is dat er aandacht geschonken wordt aan de eenzame ouderen. Daar zijn er zoveel meer van dan wij eigenlijk weten. Deze mensen hebben ons land groot gemaakt. Zij hebben gevochten voor en bijgedragen aan de vrijheid en het mooie land dat wij nu hebben. Ik heb een oma van 95. Zij heeft heel veel meegemaakt in haar leven. Een oorlog, honger, armoede, verdriet en vreugde. Zij is moeder van twee kinderen, heeft twee kleinkinderen en ook nog eens twee achterkleinkinderen. Daar is ze nog elke dag dankbaar voor. De achterkleinkinderen zijn voor haar een wonder waarvan ze nooit had gedacht dat ze dat ooit mee mocht maken. Ik zie mijn oma niet vaak, dit ligt vooral aan mijzelf. Ik ben altijd maar druk, druk, druk, bezig met van alles. Waardoor ik sommige dingen, in dit geval mijn oma, soms ook voor vanzelfsprekend neem. Dit voelt niet goed en dat wil ik anders doen. Ik hoop dat ik mijn oma mag interviewen voor het boek. Zo kan ik toch meer tijd met haar doorbrengen, hier een gewoonte van maken en haar zo nog beter leren kennen. Ik weet dat zij dat heel erg waardeert en daar blij van wordt. Ik heb geen idee hoe lang ze nog bij ons mag zijn, dus de tijd dat zij er is, moeten we samen van genieten. Ik denk dat ik een hoop van haar kan leren. Ze heeft soms zulke meesterlijke opmerkingen, wijs en humoristisch tegelijk. Dat vind ik zo mooi.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?
Sowieso aan mijn oma. Ik draag mijn hoofdstuk eigenlijk op aan iedereen die ik ken, omdat ik hoop dat zij er wat van kunnen leren en dat de wijsheid en inspiratie door wordt gegeven aan volgende generaties. In het bijzonder wil ik mijn hoofdstuk opdragen aan mijn vader Chris. Mijn vader is 10 jaar geleden overleden. Ik mis hem nog elke dag. Ik lijk heel erg op mijn vader. Qua uiterlijk maar zeker ook qua persoonlijkheid. Ik herken een hoop in mijzelf van hem, dit beaamt mijn moeder ook vaak. De worstelingen die ik af en toe ervaar in het leven, de onzekerheden, de emoties. Wat dat betreft zijn we echt hetzelfde. Wat ik hem mee zou willen geven is dat je alles kan bereiken als je er maar voor gaat. Mijn vader bleef altijd heel erg vastzitten in negatieve dingen. Ik leer nu gelukkig om er doorheen te gaan en dat om te buigen naar iets positiefs en ervan te leren. Ik heb al zoveel dingen bereikt in mijn leven waar ik ontzettend trots op mag zijn en ook ben. Dat is wat ik hem wil laten zien. Dat ondanks alles je er wel komt, als je maar niet opgeeft. Ik ben nu gewoon een deel van een boek aan het schrijven… Wie had dat ooit gedacht?3 reacties op “Sabrina Bannink

 1. Joyce Bannink

  Top zussie. Natuurlijk ga ik het boek bestellen. Heel veel succes! Love you! 😘

 2. Mieke Hessels

  Goed gedaan lieve dochter. Wat zijn wij trots op jou. Boek besteld, uiteraard ook voor Oma. Love you!

 3. Mieke Hessels

  Lieve Sabrina, wat zijn wij ontzettend trots op jou. Boek inmiddels besteld, ook voor Oma natuurlijk. Knuffels Jos en Mieke.

Geef een reactie