Renske Driesten

  • Leeftijd: 33
  • Beroep: werkt met data in een ziekenhuis
  • Woonplaats: Amsterdam
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Mijn naam is Renske Driesten, 33 jaar en sinds een paar jaar woon ik in Amsterdam. In het dagelijkse leven werk ik met data in een ziekenhuis, maar ik heb zoveel interesses dat ik ze niet eens allemaal bij kan houden. Ik ben opgegroeid in een uitdagende omgeving en dat heeft me al jong zelfstandig gemaakt. Het heeft me ook geleerd de kleine dingen in het leven te waarderen. Overal, en met name in mensen, zie ik veel schoonheid. Ik ga dapper, enthousiast, met open armen en met veel humor het leven tegemoet.

Wat is voor jou belangrijk?
Echt contact hebben met de mensen om me heen vind ik erg belangrijk. Ik houd van diepgang. Ik voel me rijk met de lieve vrienden die ik om me heen heb. Om spullen geef ik niet zoveel. Behalve om sneakers, daar heb ik wel een paar teveel van. Daarnaast speelt muziek een grote rol in mijn leven. Een melodie en/of een tekst kan me zo ontroeren dat er voor mij bijna niets mooiers bestaat.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Iets (maakt niet uit wat) met mijn vrienden doen vind ik erg plezierig. Ik houd ervan om goede gesprekken te hebben en vooral ook om met ze te lachen (en huilen). Ik ben er ook op gesteld om alleen te zijn. Dan lees ik graag, of schrijf ik, hardloop ik, rijd ik motor, speel ik piano of kickboks ik.

“The greatest thing you’ll ever learn,
is just to love and be loved in return.”

Wat wil je delen over je deelname?
Toen ik Edward Molkenboer’s oproep zag twijfelde ik geen moment om mee te doen. Ik ben al een aantal jaren aan het schrijven en ik loop met het idee rond om zelf een boek te schrijven. Dit project stelt me in staat om zo’n proces eens helemaal mee te maken en daarnaast een prachtig doel te steunen. Ik weet nog niet wie ik ga interviewen, maar ik voel me vereerd om de wijsheid van een ander te mogen verwoorden.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?
Dat zijn meerdere personen. Aan een ieder die me hebben gesteund en die me aan het lachen hebben gemaakt. Jullie weten wel wie jullie zijn!


0 reacties op “Renske Driesten

Geef een reactie