Nicolette Kleisterlee

  • Social media: nicolette.kleisterlee
  • Beroep: Customer/Stakeholder Experience Professional
  • Woonplaats: Breda
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Ik ben Nicolette Kleisterlee en doe van harte mee aan het realiseren van dit unieke boek dat uit co-creatie is ontstaan. Samenwerken met onbekenden en dan iets moois realiseren. Dat klinkt als Che Guevara: Be realistic, demand the impossible! Zelf verlang ik naar een SAMENleving waarin we oprecht oog hebben voor elkaar. Eenzaamheid ligt bij iedereen op de loer. Het kan iedereen overkomen door sterfte van een geliefde, ontslag, ruzie, ziekte, financiële zorgen, enz. enz. Kortom, dat je geen aansluiting meer hebt met mensen in het ‘gewone’ dagelijkse leven. Graag help ik mensen aan een lichtpuntje en stimuleer ik dat mensen zelf een lichtpuntje kunnen zijn voor zichzelf en anderen. Mede daarom heb ik ‘HarteWens voor een Ander’ opgezet, vanuit het idee om Samen Een te zijn in tijden waarin het even tegenzit. Elke 2e februari, dus ook in 2018, sta ik op de Dam in Amsterdam. Doe je ook mee? Lees op EenSaam Facebook pagina hoe jij je HarteWens voor een Ander kenbaar kunt maken: www.facebook.com/eensaam22 onder evenementen, of stuur een mail naar eensaam@n-joy.biz.

Wat is voor jou belangrijk?
Ik volg mijn hart in tijden van verandering. In het leven komt iedereen tegenslag tegen. In 2015 verloor ik als donderslag bij heldere hemel mijn vaste baan. De kunst is om controle te houden over je eigen mindset en te luisteren naar wat je hart je ingeeft. Spannend om te doen, maar het brengt de magie tot leven en dát maakt het leven écht de moeite waard. Mijn intentie is om zelf ook een boek uit te geven met de titel: Volg je hart in tijden van verandering. Deze heeft inmiddels een ISBN nummer gekregen. Elke dag maak ik bijzondere dingen mee, net als het meedoen aan dit bijzondere boek. Dus elke dag ‘schrijf’ ik op dit moment nog mijn eigen levensverhaal.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik teken en schilder graag. Op de muur in onze brandgang heb ik een Magische Boom geschilderd die magnetisch is en in het donker licht geeft. Leuk voor de kinderen uit onze buurt. Plezier hebben vind ik belangrijk, niet alleen voor de allerkleinsten. Zo wil ik zelf een eigen kaartspel op basis van mijn eigen aquarel schilderijtjes uitbrengen. Never Grow Up! In het weekend bevalt het bourgondische leven in Breda mij uitstekend. Om in shape te blijven loop ik in het Mastbos graag de blauwe route en wel twee keer achter elkaar. Tijdens het hardlopen van de eerste ronde ruim ik onderweg zwerfafval op. En bij de tweede ronde geniet ik van het mooie schone bos. Kijk zelf eens op #junkjoggen #greencalories en op #zwerfie. Het is het nieuwe normaal om ook afval op gaan te ruimen. Doe je ook mee? Voel je je wel eens eenzaam? Door mee te helpen afval op te ruimen voel je je verbonden met anderen die dit ook doen. Eenzaam wordt dan EenSaam.

 “Live Life with Love.”
“Volg je hart en vier het leven.”
“Let’s N-joy energizing our Future!”

Wat wil je delen over je deelname?
Ik hou van mensen die een droom hebben en de mouwen opstropen om ‘iets geks’ te realiseren. Zo is dit project ook echt te gek. En wij doen dit gewoon. Inmiddels weten velen wel wat Steve Jobs heeft gezegd:

“Here’s to the crazy ones, the misfits, the rebels, the troublemakers, the round pegs in the square holes. The ones who see things differently — they’re not fond of rules. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them, but the only thing you can’t do is ignore them because they change things. They push the human race forward, and while some may see them as the crazy ones, we see genius, because the ones who are crazy enough to think that they can change the world, are the ones who do.”

Wat een kick dat wij als Creators van dit bijzondere boek realiseren. Samen Een, als een orkest gedirigeerd door Edward Molkenboer.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?
Ik draag mijn hoofdstuk op aan Jeannette Rijks. Zij zet zich al jááááren in voor eenzaamheid en is daar expert in. Ze heeft daarover meerdere boeken geschreven. Leuk om juist haar publicaties in dit boek te promoten. Iedereen heeft met eenzaamheid te maken. Jeannette haar boeken tonen wat eenzaamheid is, hoe het ontstaat, wie er last van kunnen hebben en vooral, wat er aan te doen is. Het geeft een overzicht van de hedendaagse opvattingen van (soorten) eenzaamheid. Het biedt niet slechts een mooie theorie, maar geeft vooral inzicht in de ervaring van het eenzaam zijn zelf. Het laat zien wat er onder wordt verstaan en beschrijft allerlei mogelijke oorzaken. Interviews met mensen die over hun eigen situatie vertellen geven eenzaamheid een herkenbaar gezicht en maken het invoelbaar. Wie de kracht van eenzaamheid leert kennen en hanteren staat veel sterker in het leven. Meer informatie: www.jeannetterijks.nl0 reacties op “Nicolette Kleisterlee

Geef een reactie