Linda van Turnhout

  • Social media: linda.van.turnhout
  • Leeftijd: 40
  • Beroep:
  • Woonplaats: Haarlem
  • Fotografeert voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Wie ben je?
Ik ben Linda, een enthousiaste en prettig gestoorde 40-er, bijna 12 jaar samenwonend met mijn vriend Thijs. Ik ben avontuurlijk en reislustig en zo kwam onze relatie ook tot stand. Nadat we 3 weken samen waren besloot ik om geen promotie te maken op mijn werk maar ontslag te nemen en met mijn kersverse liefde een jaar te gaan reizen in Nieuw Zeeland. Voor mij geen huisje, boompje beestje… nou ja het huisje staat in Haarlem maar boompje en beestje zijn aan ons niet besteed. Ik wil zoveel mogelijk van de wereld zien, culturen opsnuiven en zo het leven spannend houden.

Wat is voor jou belangrijk?
Ik ben niet materialistisch ingesteld, ik geniet liever van het leven dan dat ik een mooie auto rijd of een duur huis heb. Ooit had ik ambities in mijn werk maar nu vind ik het veel belangrijker dat ik plezier heb in wat ik doe en dat ik een leven leid zonder stress. Afwisseling is daarbij wel belangrijk en we zorgen hiervoor door veel te reizen. Als ons werk het toe laat proberen we elk ander jaar een lange reis van 3 maanden te maken. Ik vind het heerlijk om helemaal vrij te zijn en samen op avontuur te gaan, niet wetende wat we morgen weer gaan beleven. Nadat ik 8 jaar geleden borstkanker heb gehad en inmiddels genezen verklaard ben, vind ik het ook erg belangrijk om gezond te eten en voldoende te kunnen sporten.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Als de zon schijnt ga ik hardlopen of spring ik op de racefiets voor een rondje door de duinen. Anders ga ik naar de sportschool of lees ik een boek bij de kachel of in bad wat ik zonder problemen 3 uur volhoud. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en fotoboeken te maken van onze mooie reizen, maar sinds de aanschaf van mijn systeemcamera is mijn passie gegroeid in het maken van foto’s. De uitrusting is inmiddels al uitgebreid met verschillende lenzen, statief en filters die ik graag uittest op een vrije dag.

“Je kunt beter spijt hebben
van de dingen die je hebt
gedaan, dan spijt van de dingen
die je nooit meer kunt doen.”

Wat wil je delen over je deelname?
Ik vond het al heel erg leuk om koffie te schenken in een van de verzorgingstehuizen. Dat was een enorm gezellige dag voor zowel de ouderen als de koffieschenkers, en mijn eerste bingo was een feit. Nu gaan we nog een stapje verder met het uitgeven van een boek en ik ben heel benieuwd naar alle mooie verhalen die we gaan bundelen. Graag had ik mijn eigen opa willen interviewen maar hij mocht het helaas niet meer meemaken. Het lijkt mij daarentegen super leuk om mijn passie voor fotografie te kunnen combineren en op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het project.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?


0 reacties op “Linda van Turnhout

Geef een reactie