Emmelie van Dongen

  • Social media: emmelie.van.dongen
  • Leeftijd: 37
  • Beroep: theaterdocent en kindercoach
  • Woonplaats: Amersfoort
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Mijn naam is Emmelie. Ik ben blij, dat mijn ouders mij deze naam hebben gegeven. Ik vind het een mooie naam. Het klinkt vrolijk en het verwijst naar mijn oma Emma. Voor kinderen is het gemakkelijk te onthouden. En dat is handig voor mijn werk. Op veel scholen waar ik les geef roepen allerlei kinderen, vanaf het schoolplein mijn naam, zodra ik aan kom fietsen. Meestal ben ik dan bepakt met mijn grote bruine koffer met ‘slapende’ teddybeer, rode koningscape of ander theatraal attribuut. Sinds 10 jaar geef ik theaterles aan kinderen van 4 t/m 14 jaar. Daarnaast voelde ik de roeping om een eigen bedrijf op te zetten: Em Power Me! Theater en coaching. Kinderen en jongeren begeleid ik om weer in hun kracht te komen. Dit doe ik met behulp van mindfulness en spel. www.em-power-me.nl

Wat is voor jou belangrijk?
Het is voor mij van wezenlijk belang om bewustwording te vergroten. Met aandacht en zorg voor mijzelf en mijn omgeving leven. Mijn vreugde en liefde voor het leven wil ik graag delen. Ik wil mensen door mijn ogen mee laten kijken de wereld in. Ze laten zien hoe ik het leven ervaar en hen inzichten geven in hoe je vrij en blij door het leven kan gaan. Met een blik naar binnen, huppelend naar buiten. Het leven is een groot avontuur en elke dag ben ik dankbaar voor dat wat er te beleven valt.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd reis, schrijf en dans ik graag. Ik houd een blog bij en schrijf over de wonderlijke dingen, die ik meemaak. Nu ben ik bijvoorbeeld in Helsinki, bij een vrolijke Mexicaan, die me zijn huis en toebehoren aanbiedt om ruimte te geven om mijn ei kwijt te kunnen. Dus die broed ik heerlijk uit op een bankje in een park. Ik schrijf over de afgelopen twee weken rondtrekken. Naast schrijven dans ik graag de tango en al jaren salsa. Iedere morgen doe ik yoga en daarna begroet ik de dag door op mijn kussentje kei stil te zitten.

Als ik reis, dan ga ik meestal ongepland op pad. Soms steek ik mijn duim op en lift met mensen een tijdje mee. Bijzondere ontmoetingen komen dan langs scheuren. Om mijn bonzend hart te volgen heb ik zelfs een besluit genomen om een langere reis te maken. Vanaf september ga ik voor een jaar  met onbetaald verlof. Ik ga de wereld overtrekken en me verbinden aan diverse  interessante vrijwilligersprojecten. Dat wat ik meemaak verwerk ik in mijn blog www.emjoytheroad.nl 

“Niets is constant behalve verandering.”

“Just rest in whatever is present.”

Wat wil je delen over je deelname?
Stichting goed doen voor een ander werd opgezet door Edward. Zijn energie en blik op het leven spreekt mij enorm aan. Toen ik zijn blije rennende hoofd met boodschap langs zag komen, dacht ik gelijk: ‘dat is waar ik aan bij wil dragen en ik weet al gelijk wie ik daarvoor wil interviewen’. Bij mij om de hoek woont een bijzonder levenswijs iemand. Een man met een verhaal waar je U tegen zegt. Iemand, die het niet altijd makkelijk heeft gehad in het leven, maar die wel een enorm doorzettingsvermogen heeft. Daar heb ik bewondering voor en dat verhaal mag een podium hebben. Dus één en één is twee. De komende periode kan ik meer tijd met hem door brengen, van hem leren en die boodschap in mijn woorden doorgeven aan de rest van de wereld.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?
Ik draag dit hoofdstuk op aan alle mensen, die wel wat Em.Power.Ment kunnen gebruiken.