Carolien Staal

  • Facebook: carolien.staal
  • Leeftijd: 45
  • Beroep: Manager Marketingcommunicatie
  • Woonplaats: Markelo
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Ik ben Carolien Staal, paardenvrouw, moeder en manager marketing-communicatie bij een paardenvoer producent. Ons Twentse boerderijtje in Markelo is de officiële thuisbasis. Daar woon ik samen met partner Mark en een hele beestenbende. In de weekenden is het een gezellige maar volle keet als mijn zoon en de twee jongens van Mark er ook zijn. Dan verzorgen we de dieren en stoken we vuurtjes. Sommige mensen noemen mij impulsief. Echter impulsief is niet hetzelfde als roekeloos. Ik heb wel degelijk een plan, vaar een koers. Dat kan alleen als je weet wie je bent en waar je gelukkig van wordt. Deze levenslange zoektocht is niet altijd gemakkelijk maar wel altijd heel boeiend.

Deze zomer ben ik samen met mijn partner Mark en mijn paard Ulthimo op reis. In vier maanden rijd ik met Ulthimo van Falsterbo, het uiterste zuidwestelijke puntje van Zweden naar de plek waar de poolcirkel de grens met Zweden en Finland kruist in het noordoosten.

Wat is voor jou belangrijk?
Als buitenmens en dierenliefhebber vind ik het belangrijk om goed voor elkaar en onze omgeving te zorgen. De wereld is in beweging en iedereen moet daar zijn eigen plek in vinden, zonder door de massa en de alledaagse gekte meegesleept te worden. ‘Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid’ (Loesje), zeggen wij regelmatig tegen elkaar. Wij leren onze kinderen vragen te blijven stellen en niet klakkeloos alles aan te nemen. Er is zoveel mogelijk in het leven, zolang je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen denken en handelen. Buiten zijn is voor mij noodzakelijk om te overleven. Dat doe ik door te paard vreemde gebieden te ontdekken, op dit moment in de Zweedse bossen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Mijn paard is meer dan een huisdier. Door samen met Ulthimo op ontdekking te gaan kan ik niet anders dan heel bewust in het moment te genieten en ervaren. Er is echter een kantje in mijn karakter dat maakt dat ik niet zomaar zonder doel in de rondte rijd, misschien een oude gewoonte van de wedstrijdsport vroeger. Ik koppel graag overal een uitdaging aan. Zo is ook deze Expeditie door Zweden ontstaan. Op reis zijn Mark, Timo en ik volledig op elkaar aangewezen wat de band bijzonder sterk maakt. We zorgen voor elkaar en delen alles. Wanneer ik even wil ontsnappen aan het leven verlies ik mijzelf in een goed boek of zet mijn eigen gedachten op een rij door ze op te schrijven.

“Dromen, denken, durven en doen”

Wat wil je delen over je deelname?
Al lange tijd denk ik na over hoe het mogelijk is dat oudere mensen in Nederland niet meer mee lijken te tellen. Mijn ouders zijn 85 en 90 jaar en staan midden in het leven. Ze doen nieuwe dingen, blijven leren en genieten nog steeds. Zij hebben zoveel te bieden. De uitnodiging om mee te doen met dit boek is voor mij dé kans om hier handen en voeten aan te geven. Daar ben ik dankbaar voor. Het blijkt ook nog eens een project te zijn waar ambitieuze mensen vol idealen elkaar inspireren. Dat is extra mooi.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?
In mijn hoofdstuk krijgt mijn vader (90 jaar) een podium. Zijn leven als misdienaar, ondernemer en krantenman is op zich al de moeite waard om een boek over te schrijven, echter wat ik wil belichten is zijn filosofische kijk op het leven met als centrale thema: wat kunnen wij van u leren?


0 reacties op “Carolien Staal

Geef een reactie