Ahilya Elbers

  • Social media: ahilya.elbers
  • Leeftijd: 31
  • Beroep: online marketeer
  • Woonplaats: Lelystad
  • Schrijft voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’

Button - Direct boek bestellen

Wie ben je?
Doordeweeks ben ik een online marketeer met een hoop plannen en ambities. Mijn hersenen werken als een soort doorlopende ideeëngenerator die het meest actief is na een karaoke repertoire onder een warme douche. Een avondmens met ideeën gevoed door mensen, culturen en gewoontes. Daarnaast ben ik een zus, een dochter, een vriendin en een apetrotse tante. In de overige uren gooi ik het roer om en sla ik nieuwe wegen in om plannen om te zetten in realiteit. Nieuwe wegen, ontstaan door vele vragen.

Wat kan en wil ik nog meer? Hoe ga ik dat doen? Met welke personen en voor mezelf of voor een ander? Wie kan ik zijn en wie wil ik zijn? Steeds meer vragen worden voorzien van antwoorden. Wie ben ik? Ik ben Ahilya Elbers, 31 jaar en ik ben op avontuur.

Wat is voor jou belangrijk?
Zelf heb ik mijn opa’s en oma’s niet meer en ik heb zelden senioren om mij heen. Het is echt niet van de aardbodem verdwenen, maar toch valt het mij op hoe mensen steeds ongemakkelijker of afgesloten lijken om een onbekende voorbijganger op straat even gedag te zeggen of even hulp aan te bieden waar nodig. Zomaar. Zonder reden. Gewoon omdat het je medemens is. Iemand die daar is. Mijn hart maakt een sprongetje van geluk als ik dan een glimlach opzet en meteen de blik van mijn tegenligger zie veranderen. Ineens is er contact. Ineens zien mensen elkaar. Zo simpel kan het zijn. Dat ik weinig ouderen in mijn leven heb, wil niet zeggen dat ze er niet zijn. We leven in dezelfde maatschappij. Ik kan deze generatie zelf toelaten door de eerste stap te zetten en contact te maken. Graag laat ik mij inspireren door anderen om het beste uit mijzelf te halen, zodat ik op mijn beurt ook anderen kan inspireren. Om te kunnen zorgen voor een ander, moet ik ook goed zorgen voor mijzelf. De juiste balans vinden en daarbij geduldig zijn is soms nog weleens een uitdaging, maar uitdagingen zijn er om te overwinnen. Iedereen verdient het om te lachen in het leven. Ook die onbekende voorbijganger. Naast de absolute basis van respect, familie, liefde en gezondheid, vind ik geluk en plezier dan ook heel belangrijk.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Het liefst ga ik dansend door het leven. Letterlijk op een festival, in de huiskamer of figuurlijk als dagdromer. Ik omring mij graag met familie en vrienden om te genieten van hun aanwezigheid en hun eigen persoonlijkheden en gewoontes die hen uniek maken. In het bijzonder mijn 1-jarige nichtje. Wonderbaarlijk om te zien hoe een klein meisje als zij, zoveel blijheid om haar heen brengt. Alleen al de gedachte aan haar tovert een lach op mijn gezicht.

Als hobby bekijk ik de wereld graag door een lens, om mij het volgende moment te realiseren, dat sommige beelden niet mooier vast te leggen zijn dan met het blote oog. Hoe groot of klein het ook is. Overal is wel iets moois, opvallends of iets bijzonders in te vinden. Op een avontuurlijke verre reis naar een warm oord of juist op de dagelijkse route in ons koude kikkerlandje.

“Het maakt niet uit waar je naar kijkt,
het gaat erom wat je ziet.”

Wat wil je delen over je deelname?
De jeugd zit in de bloei van hun leven. Ze maken fouten en ze leren. Altijd hoor ik: “Zij hebben de toekomst”. Keuzes zijn er om te maken. Zelf vraag ik mij vaak af: waar doe ik nu wel of niet goed aan? Vaak denk ik: “Kon ik maar even in de toekomst kijken…”

De senioren zijn de jeugd al voorbij en weten de uitkomsten al van de levenspaden die zij zelf bewandeld hebben. Zij leven momenteel hun toekomst.
Nu besef ik: “De jeugd heeft de toekomst. En de senioren? Die zijn de toekomst. Juist nu is hét moment om van hen te leren en dit toe te passen in de tijd die voor hen, jou, mij en onze dierbaren nog komen gaat”.

Aan wie draag jij jouw hoofdstuk op én waarom?
Hier kom ik graag op terug, zodra ik precies weet wat de boodschap zal zijn van het hoofdstuk.0 reacties op “Ahilya Elbers

Geef een reactie