Koffieschenk Buurtprojecten

Onze methode: Doneer 4 uur van je leven
Ons doel is personen vinden die slechts 4 uur van hun leven willen doneren. Te besteden aan koffiedrinken met eenzame ouderen in hun eigen buurt.

Hoe werkt het?
Buurtproject Koffieschenken is gebaseerd op onze kettingreactie formule. Doe goed en nodig anderen uit hetzelfde te doen. Dit werkt als volgt:

 • 1 persoon schenkt twee keer, twee uur koffie in zijn leven (totaal 4 uur);
 • de eerste keer alleen;
 • de tweede keer gaat een vriend(in) mee;
 • deze vriend(in) neemt het over als in een estafette;
 • om de tweede keer ook weer vriend(in) mee te nemen.

Op deze manier kost het iedereen maar vier uur. Terwijl eenzame ouderen als in een kettingreactie bezocht blijven worden. Je mag ook kinderen meenemen. Ouderen vinden dit vaak fantastisch.

Onze resultaten
Er is landelijk gevraagd wie 4 uur van zijn leven wilde doneren. Met de inschrijvingen is via deze formule ruim 140.000 uur aan koffieschenken te realiseren. Vanwege dit ongekend hoog aantal, is besloten om in 2020 partners te vinden om dit uit te rollen.  Lees hier meer over ons via het artikel op pagina: Ontstaan en plannen Stichting Goed doen voor een ander 

Ruim 2,5 miljoen mensen bereikt
Wij zijn dankbaar dat ons initiatief door velen gedeeld is op social media. Waardoor het ook onder de aandacht kwam bij de media. NOS op 3RTL Editie NLOmroep MaxNPO Radio 2 (Gerard Ekdom)Linda MagazineMargrietTrouwDe TelegraafTEDx en vele anderen hebben ons ondersteunt. Waardoor we samen ruim 2,5 miljoen mensen bereikt hebben.

Blijf op de hoogte
Wij betrekken iedereen graag bij onze missie. Meld je daarom aan voor onze Facebookpagina.

 


8 reacties op “Koffieschenk Buurtprojecten

 1. ik doe daar graag aan mee, ben zelf ook ouder en soms eenzaam…

 2. 13.000 dakloze jongeren (18-30jr) + 13.000 eenzame ouderen = buddy systeem + mantelzorgstelsel!

  Communi-catie. Samen-leving.

 3. Ik ben uit Rusland. Ik kwam naar Nederland een maand geleden. Vandaag lees ik dit website de hele morgen) ik wil graag u helpen, maar jammer genoeg mijn nederlandse taal is niet goed en ik kan niet met mensen nederlands praten.Wanneer mijn nederlands beter wordt, dan kan ik u helpen!!! Ik wens u veel succes!

  • Dag Alima, wat een fijn bericht! We wensen je heel veel plezier bij ons in Nederland! Schrijf je vooral in zodra je je zeker genoeg voelt over je Nederlandse taal. Hartelijke groet, Judith Tegels

 4. Is er een meer specifieke datum over wanneer in 2018 Almere, Amsterdam en Amstelveen mee doen? Ik hoor het graag, alvast bedankt!

  • Wat fijn Nanda, dat je mee wilt doen! Heb je je al opgegeven via de website? Dan kunnen we je het laten weten wanneer we in Almere, Amsterdam en Amstelveen starten. Helaas kun je je niet voor meerdere plaatsen tegelijk opgeven, dus dat zul je dan drie keer moeten doen. Hartelijke groet, Judith van Stichting Goed doen voor een ander

Geef een reactie