Aangeboden: vrijwilligers voor onze ouderen

Wij beseffen dat verzorgingshuizen en buurtcentra een belangrijke rol spelen voor onze ouderen. Zij staan als middelpunt voor contact in de buurten van Nederland. Stichting Goed doen voor een ander draagt hier graag aan bij.

Onze visie
Liefde, aandacht en verbinding brengen aan ouderen in de buurt. Zo ook mogelijke eenzaamheid draaglijker maken voor ouderen die deze last ervaren. Onze visie bereiken wij door te ondersteunen met Koffieschenk Buurtprojecten in heel Nederland.

Hoe werkt Koffieschenk Buurtprojecten?
Wij vragen aan alle Nederlanders om slechts 4 uur van hun leven te doneren. Te besteden aan koffieschenken bij een verzorgingshuis of buurtcentrum in de buurt. Dit is gebaseerd op onze kettingreactie formule. Doe goed en nodig anderen uit hetzelfde te doen. Dit werkt als volgt:

  • 1 persoon schenkt twee keer, twee uur koffie in zijn leven (totaal 4 uur);
  • de eerste keer alleen;
  • de tweede keer gaat een vriend(in) mee;
  • deze vriend(in) neemt het over als in een estafette;
  • om de tweede keer ook weer vriend(in) mee te nemen.

Op deze manier kost het iedereen maar vier uur. Terwijl eenzame ouderen als in een kettingreactie bezocht blijven worden.

Hoe kunnen wij elkaar helpen?
Wij helpen graag door ons netwerk aan vrijwilligers beschikbaar te stellen. Zodat jullie (extra) ondersteuning hebben bij het koffie schenken.

In welke locaties zoeken wij samenwerking?
Op deze pagina staat in welke plaatsen we starten. Als jullie woonplaats er niet bij staat, meld je dan alsnog aan. Zodra we starten in jullie woonplaats ontvang je hiervan bericht. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Roos Holdorp-Brock, Zij is één van onze landelijke coördinatoren en te bereiken via roos@ikwilgoeddoenvooreenander.nl.

Button - Aanmelden Zorginstelling


 

0 reacties op “Aangeboden: vrijwilligers voor onze ouderen

Geef een reactie