Estafette koffieschenkers bezoeken eenzame ouderen

Alleen ga je sneller, samen kom je verder
Al jaren zien we het vraagstuk ‘eenzaamheid’ op tv. Telkens speelt de gedachte … ‘Wij hebben een idee, om eenzaamheid draaglijker te maken’. Vervolgens testen fantastische vrijwilligers het idee. Wat blijkt? Het werkt!

Het idee? … Buurtproject Koffieschenken
Het begint bij één vraag; wie wil slechts vier uur van zijn leven doneren? Twee keer, twee uur koffiedrinken met eenzame ouderen. De eerste keer alleen. De tweede keer neem je iemand mee. Die zijn tweede keer ook weer iemand meeneemt. Als in een estafette blijven ouderen bezocht worden.

35.000 vrijwilligers
Jaren wordt gewerkt aan een projectplan. Tussentijds blijven we testen. Wat blijkt? Vrijwilligers door heel Nederland melden zich aan. Er is genoeg draagkracht vanuit de maatschappij voor onze doelstelling in 2020. Namelijk jaarlijks 35.000 vrijwilligers in 96 woonplaatsen, 140.000 uur laten koffiedrinken met eenzame ouderen.

2,5 miljoen mensen bereikt in 6 maanden
Een TED Talk volgt. Omroep Max en de NOS besteden hier aandacht aan. Gevolgd door een tv-reportage van Brandpunt+. Waarop minister Hugo de Jonge en de redactie van het tv-programma Jinek  reageren. Aanvullend ontstaat het idee om ondernemers te laten participeren. Dit idee is verwerkt in de onderstaande tv-reportage van Brandpunt. 

Advocaat met slagroom als MVO-beleid 
Samengevat zoeken we ondernemers die ‘bitterballen met bier’ op de vrijdagmiddagborrel, inruilen voor advocaat met slagroom. Samen met collega’s de week afsluiten met eenzame ouderen. 

Wat je geeft, krijg je terug
Wij organiseren dit graag. Als steun vragen wij een bijdrage. Om Buurtproject Koffieschenken te financieren. Voor deze bijdrage bieden wij een social media campagne aan. Ondernemers die dit online delen, maken direct hun MVO beleid inzichtelijk.

Lokale (netwerk) organisaties gezocht
Om Buurtproject Koffieschenken te starten zoeken wij partners. Zodat we samen de maatschappelijk verantwoorde ondernemers kunnen benaderen. Vertegenwoordig je een (ondernemers)vereniging, Lions, Rotary of maatschappelijke organisatie? Wij komen graag onze plannen presenteren tijdens jullie netwerkbijeenkomst. Interesse? Mail naar edward@goeddoenvooreenander.nl

Eenzaamheid draaglijker maken lijkt onmogelijk, totdat het gedaan is
Alles is in 2015 ontstaan met één kopje koffie met eenzame ouderen. Inmiddels is bekend; Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Laten we daarom samen kijken, hoe ver we komen.


 

0 reacties op “Estafette koffieschenkers bezoeken eenzame ouderen

Geef een reactie