Buurtcoördinator gezocht

Wie wil 1 x per maand Koffieschenkers begeleiden?
Ons doel is Koffieschenkers vinden die tijd besteden aan koffiedrinken met eenzame ouderen in hun eigen buurt. Om deze Koffieschenkers te begeleiden zoeken wij Buurtcoördinatoren.

Button - Aanmelden Buurtcoordinator.png

Hoe werkt het koffieschenken?
Buurtproject Koffieschenken is gebaseerd op onze kettingreactie formule. Doe goed en nodig anderen uit hetzelfde te doen. Dit werkt als volgt:

 • 1 persoon schenkt twee keer, twee uur koffie in zijn leven (totaal 4 uur);
 • de eerste keer alleen;
 • de tweede keer gaat een vriend(in) mee;
 • deze vriend(in) neemt het over als in een estafette;
 • om de tweede keer ook weer vriend(in) mee te nemen.

Op deze manier kost het iedereen maar vier uur. Terwijl eenzame ouderen als in een kettingreactie bezocht blijven worden.

Waarom 1x per maand?
Wij zoeken per locatie 4 Buurtcoördinatoren. Zodat je de taken kan verdelen en dit samen tot een succes maakt.

Wat als ik meer dan 1 x per maand tijd wil doneren?
Dit is geen probleem. Je mag je zo vaak mogelijk tijd doneren als dat je wilt.

Voor welke locaties zoeken jullie Buurtcoördinatoren?
Op deze pagina staat in welke plaatsen je kunt starten. Als jouw woonplaats er niet bij staat, meld je dan aan als toekomstige Buurtcoördinator. Zodra we starten in jouw woonplaats ontvang je hiervan bericht.

Wil je meer lezen over Buurtproject Koffieschenken?
Lees de pagina die beschikbaar is voor de locaties waar we al koffieschenken. Hier staat alles omschreven over de eerste keer koffieschenken.

Wat wordt er van jou als Buurtcoördinator verwacht?
Koffie schenken gebeurt bij verzorgingshuizen of buurtcentra. We willen graag dat jij als Buurtcoördinator de verbindende schakel bent tussen de zorginstelling en Stichting Goed doen voor een ander. Wat betekent:

 • Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de Koffieschenkers, de Stichting en de zorginstelling m.b.t. het koffieschenken bij “jouw” locatie.
 • Door als Buurtcoördinator aan de slag te gaan, geef je toestemming om je gegevens te delen met geïnteresseerde Koffieschenkers in jouw buurt.
 • Het heeft onze voorkeur dat je gaat samenwerken met één of meer andere Buurtcoördinatoren. Dit zorgt voor de voortgang bij je afwezigheid of ziekte. Ook voor jou is dit een geruststellende gedachte kunnen we ons voorstellen.
 • Als je iemand kent met wie je wil samenwerken als Buurtcoördinator, breng je die in contact met de Stichting. Als je niemand weet gaan wij voor je zoeken.
 • Één van de Buurtcoördinatoren is altijd bij het koffieschenken aanwezig. Je regelt dit zelf met de andere Buurtcoördinatoren.
 • Samen met de Koffieschenkers haal je de mensen van de kamer. De coördinator van de zorginstelling beheert de lijst van namen en kamernummers.
 • Je houdt de aan- en afwezigheid bij en geeft dat online door aan de Stichting.

Hoe kom je aan een zorginstelling?
Je zoekt zelf een zorginstelling bij jou in de buurt. Dit kan een verzorgingshuis of buurtcentrum zijn. Of je kan worden gekoppeld aan een zorginstelling dat zich heeft aangemeld bij de Stichting. De Stichting benadert de zorginstelling en legt het eerste contact. Onze landelijke Coördinator bespreekt de visie van de Stichting, legt het Buurtproject Koffieschenken uit en bespreekt de mogelijkheid tot inschrijving. Hierna informeren wij je over de vervolgstappen en kun je een afspraak maken met de coördinator van de zorginstelling om je voor te stellen en tot goede afspraken te komen.

Wat bespreek je met een zorginstelling?
Je beantwoordt nog eventuele vragen van de coördinator en overlegt met elkaar de aanpak van het koffieschenken (het communicatieplan bevat informatie hierover). Overige punten zijn:

 • Bij een verzorgingshuis stel je een lijst met ouderen op (naam en kamernummer).
 • Bij buurtcentra komen ouderen op eigen gelegenheid.
 • De zorginstelling zorgt voor een eigen contactpersoon of vrijwilliger die vast aanspreekpunt is tijdens het koffieschenken.
 • De zorginstelling gaat akkoord en bevestigt aan jou je deelname als Buurtcoördinator.
 • De zorginstelling wordt opgenomen in ons online boekingssysteem.

Hoe kom je aan Koffieschenkers?
Samen gaan we op zoek naar Koffieschenkers. Wij helpen als Stichting door je een communicatieplan aan te bieden met voorbeeldteksten en beeldmateriaal. Dit kun je gebruiken op eigen en regionale social media kanalen. Tevens delen wij oproepen op onze eigen sociale media. Men schrijft zich in via de website en wij informeren jou weer over de inschrijvingen.

Webinars
Regelmatig geven wij webinars waarin we uitleggen hoe koffieschenken werkt en hoe je het kan opzetten als Buurtcoördinator. Tevens kun je dan je vragen stellen. Geïnteresseerde Koffieschenkers kun je attenderen op deze webinars.

Interne communicatie
Dit loopt via de Facebookgroep ‘Projectgroep Buurtproject Koffieschenken’ waarin alle Buurtcoördinatoren ervaringen kunnen delen en ook de Stichting vragen kan beantwoorden.

Wil je een keer meelopen?
Wij zorgen voor de mogelijkheid, als je dat wenst, dat je een keer meeloopt bij het koffieschenken bij een locatie die reeds operationeel is.

Ondersteuning via media
De Stichting ondersteunt jouw initiatief via de media als volgt:

 • Aanmaken van een Facebookgroep voor je specifieke locatie, bijvoorbeeld de Facebookgroep van IJsselstein.
 • Vermelding van je initiatief op onze website en via social media kanalen.
 • Opstellen van een persbericht voor lokale media; jij kunt dit naar de lokale media versturen.
 • Vermelding van je initiatief in de Nieuwsbrief.
 • In overleg met jou benaderen van verenigingen, scholengemeenschappen en lokale ondernemers om hen te motiveren ook te gaan koffieschenken.
 • Beschikbaar stellen van een communicatieplan.

Hoe ziet het communicatieplan eruit?
Binnen het communicatieplan positioneren wij jou en je mede Buurtcoördinatoren als initiatiefnemer(s) van het Buurtproject Koffieschenken op jullie eigen locatie. Het communicatieplan bevat voorbeeldteksten en beeldmateriaal en is gericht op het werven van Koffieschenkers en donateurs, én het bekendheid geven aan jouw initiatief. De social media communicatie gebeurt vanuit de Facebookgroep van jouw locatie.

Wat gebeurt er na elke Koffieschenksessie?
Op de dag van het koffieschenken dien je aan- en afwezigen door te geven aan de Stichting (NB: zodra dit online kan melden wij dit). Kort ná het koffieschenken wordt een online enquête beschikbaar gesteld aan de Koffieschenker. Hier hoef jij niets voor te doen. De resultaten van de enquête (zoals suggesties van de Koffieschenker) gaan naar de Stichting en de zorginstelling.

Hoe weet je of je Koffieschenkers hebt op een bepaalde datum?
Als Buurtcoördinator krijg je toegang tot ons boekingssysteem. In dit systeem kun je per datum bekijken hoeveel en welke Koffieschenkers zich aangemeld hebben.

Voor welke locaties zoeken wij een Buurtcoördinator?
De Stichting zal gefaseerd nieuwe locaties toevoegen. Bekijk via deze link voor welke locaties wij nog Buurtcoördinatoren zoeken. Staat jouw woonplaats er niet bij? Meld je dan gewoon aan door een e-mail te sturen naar info@goeddoenvooreenander.nl.

Button - Aanmelden Buurtcoordinator.png


 

0 reacties op “Buurtcoördinator gezocht

Geef een reactie