Doneer jij ook 4 uur van je leven? …

Ga eens koffiedrinken met eenzame ouderen in je eigen buurt. Dit Koffieschenk Buurtproject is een initiatief van ‘Stichting Goed doen voor een ander‘ en werkt als volgt:

 • 1 persoon schenkt twee keer, twee uur koffie in zijn leven (totaal 4 uur);
 • de eerste keer alleen;
 • de tweede keer gaat een vriend(in) mee;
 • deze vriend(in) neemt het over als in een estafette;
 • om de tweede keer ook weer vriend(in) mee te nemen.

Op deze manier kost het iedereen maar vier uur. Terwijl eenzame ouderen als in een kettingreactie bezocht blijven worden.

Waar en wanneer kan ik Koffieschenken?
Tijdens inschrijving kun je zien op welke locaties je kunt starten. Als jouw woonplaats er niet bij staat, schrijf je dan in als toekomstige Koffieschenker. Zodra we starten in jouw woonplaats ontvang je hiervan bericht.

Tag zoveel mogelijk vriend(inn)en
Doneer ook jouw tijdlijn. Door bericht te delen is de kans groter dat eenzame ouderen bezocht gaan worden.

Button - Doneer ook 4 uur

Inspireer anderen; deel deze post
Wil je nog meer mensen bereiken? Zet de post dan openbaar.


10 reacties op “Doneer jij ook 4 uur van je leven? …

 1. Riet Schuurman

  Geweldig initiatief!!!

 2. Ellen de Moor

  Ik wil dit ook wel doen. Lijkt mij geweldig. Mag ik zelf de start maken?

 3. karin Huizing

  wat een top idee weer… zo simple maar zo doel treffend….wat ben jij een goed mens Edward… ik bezoek iedere week ander half uur een vrouwtje die iedere week weer uitkijkt naar onze koffie afspraak… lieve mensen doe mee het kost je niets want het levert je zoveel moois op… de mensen zijn zo dankbaar dat jij heel even tijd voor hun maakt… MEE DOEN… zodat we eenzaamheid in Nederland te lijf kunnen gaan….

 4. St Pieters Blokland Gasthuis in A’foort (binnenstad) afdeling m: het Smallepad, zitten te springen om vrijwilligers.

  • Dag Marion, dank voor je bericht en enthousiasme. Excuses voor de late reactie. We zijn op dit moment in gesprek met dit verzorgingshuis over het opzetten van Koffieschenken, dus ze staan op ons netvlies! Hartelijke groet, Judith Tegels

 5. Het leek ons een prachtig initiatief. Ik ben tot drie keer toe samen met mijn zoontje (4jr.) met wat spelletjes onder mijn arm naar het bejaardencentrum de Hullen in Roden geweest (Ceintuurbaan Zuid 21, 9301 HW Roden). De eerste keer ook met zelfgemaakte tekeningen die vonden we al snel weer in de vuilnisbakken terug, de tweede en derde keer nog een poging, ook door jullie initiatief, om wat spelletjes met ze te doen. Er zitten altijd wel wat mensen in de gemeenschappelijke zaal en kunnen dat best waarderen, althans dat zou je denken. De leiding heeft ons tot drie keer toe weer weggestuurd. Het past niet binnen hun protocollen. Heel verdrietig en teleurstellend, ook voor mijn zoon. Voormij idg geen deelname meer aan dit soort initiatieven. Jullie mogen mij schrappen van de lijst. Ik denk dat het regio gebonden is waar dit wel of niet aanslaat. Bij ons in het dorp idg niet. Succes!

  • Beste Maureen, excuses voor de late reactie. Wat een prachtig initiatief van jou! Jammer dat het verzorgingshuis anders reageerde dan je hoopte. We kunnen ons dat wel enigzins voorstellen. Als iedereen op eigen initiatief een verzorgingshuis binnenloopt, wordt het natuurlijk een chaos en is het voor de verpleging niet meer te overzien. Daarom organiseren wij het in samenwerking met het verzorgingshuis en met vaste aanspreekpunten. Mogen we je daar nog wel voor benaderen als we het in Roden gaan opzetten? Hartelijke groet, Judith Tegels

   • Nog bedankt voor je reactie Judith. Nee hoor dankjewel, ik heb andere initiatieven gevonden waar de tijd in Roden wel rijp voor is. Succes met implementatie elders in het land.

Geef een reactie