Besteding inkomsten

Opstartfase Stichting
Op 13 januari 2016 is de stichting opgericht.  Zomer 2017 is landelijk gevraagd wie 4 uur van zijn leven wilde doneren. Te besteden aan koffiedrinken met eenzame ouderen.

Vraagstuk
Hoe organiseer je dat vrijwilligers per jaar 140.000 uur koffiedrinken met eenzame ouderen? Waarbij je jaarlijks 35.000 vrijwilligers verdeeld over 96 locaties? Dit willen we bereikt hebben in 2020. Er zijn namelijk genoeg inschrijvingen voor Buurtproject Koffieschenken om dit te realiseren.

Inkomsten
De stichting is 2 jaar actief geweest zonder inkomen. Het is onmogelijk om de 35.000 vrijwilligers te coördineren zonder inkomen. Vandaar dat wij in 2018 subsidies gaan aanvragen, donaties vragen en het boek ‘Wat kan ik van u leren?’ uitgeven.

Besteding
Met de inkomsten kunnen wij reguliere exploitatiekosten bekostigen, die elke andere stichting ook heeft. Zoals kosten voor werving en beheer van de gedoneerde uren. Maar denk ook aan coaching en trainingsprogramma’s voor de vrijwilligers. Het geld gaat niet naar dikke bonussen voor de directie en zelfs niet naar een prestigieus kantoorpand. Nee, het geld wordt besteed voor de organisatie om 140.000 uur een praatje te maken met onze ouderen.

Vertrouwen
Wij vinden het van zeer groot belang, dat iedereen inzicht heeft in onze administratie. Vandaar dat we de opbrengsten gaan besteden volgens de richtlijnen van Centraal Bureau Fondsenwerving (www.cbf.nl). We geven hier jaarlijks inzicht in, door ons jaarverslag openbaar te publiceren. Ons eerste jaarverslag is in 2019 beschikbaar, aangezien we in 2018 starten met het werven van inkomen.

Boek kopen?
Wil je ons steunen? Dan is het mogelijk door het boek ‘Wat kan ik van u leren?’ te bestellen via deze link.

Doneren?
Een eenmalig donatie kan via iDeal. Maandelijks, per kwartaal of jaarlijks kan via automatische incasso. Wij vragen dan wel om de eerste keer per iDeal te betalen. Zodat wij voor de volgende automatisch incasso’s weten vanaf welke te rekening incasseren.

Voor nu willen we je hartelijk bedanken. Via onderstaand formulier kun je doneren.

Selecteer je type donatie:

Naam*

Bedrijfsnaam

E-mailadres*

Project

Bericht

Bedrag *
 

1 reactie op “Besteding inkomsten

  1. Het is mij duidelijk en ik heb het volste vertrouwen in de integriteit van de mens(en) achter de stichting!

Geef een reactie