Besteding inkomsten

Opstartfase Stichting
Op 13 januari 2016 is de stichting opgericht. Anderhalf jaar later zijn er vrijwilligers toegetreden. Zomer 2017 is landelijk gevraagd wie 4 uur van zijn leven wilde doneren. Te besteden aan koffiedrinken met eenzame ouderen. Heel 2017 zijn genoeg inschrijvingen gerealiseerd om 120.000 uur te besteden voor Buurtproject Koffieschenken.

Korte termijn ambitie
In 2018 is de ambitie om Koffieschenk Buurtprojecten uit te breiden tot 39 woonplaatsen. In 2019 willen we gaan uitbreiden tot 91 woonplaatsen. Daarna is de focus om actief te zijn in 104 woonplaatsen op 13 juli 2020. Vanaf die datum wordt jaarlijks 97.500 keer een praatje gemaakt met onze ouderen. Uitgevoerd door 32.500 koffieschenkers die 4 uur van hun leven hebben gedoneerd. In totaal is dit 130.000 uur.

Inkomsten
De stichting heeft al 2 jaar geen inkomen. Het is onmogelijk om de 32.500 vrijwilligers te coördineren zonder inkomen. Laat staan 97.500 keer ‘een praatje met ouderen’ verzorgen in 2020. Vandaar dat wij in 2018 subsidies gaan aanvragen, donaties vragen en het boek ‘Wat kan ik van u leren?’ uitgeven.

Besteding
Met de inkomsten kunnen wij reguliere exploitatiekosten bekostigen, die elke andere stichting ook heeft. Zoals kosten voor kantoor, marketing, website en online boekingssysteem voor gedoneerde uren. Maar denk ook aan personeelskosten voor logistieke planning, of coaching en trainingsprogramma’s voor de vrijwilligers. Het geld gaat niet naar dikke bonussen voor de directie en zelfs niet naar een prestigieus kantoorpand. Nee, het geld wordt besteed om de 97.500 gesprekken met ouderen te verzorgen.

Vertrouwen
Wij vinden het van zeer groot belang, dat iedereen inzicht heeft in onze administratie. Vandaar dat we de opbrengsten gaan besteden volgens de richtlijnen van Centraal Bureau Fondsenwerving (www.cbf.nl). We geven hier jaarlijks inzicht in, door ons jaarverslag openbaar te publiceren. Ons eerste jaarverslag is in 2019 beschikbaar, aangezien we in 2018 starten met het werven van inkomen.

Boek kopen?
Wil je ons steunen? Dan is het mogelijk door het boek ‘Wat kan ik van u leren?’ te bestellen via deze link.

Doneren?
Een eenmalig donatie kan via iDeal. Maandelijks, per kwartaal of jaarlijks kan via automatische incasso. Wij vragen dan wel om de eerste keer per iDeal te betalen. Zodat wij voor de volgende automatisch incasso’s weten vanaf welke te rekening incasseren.

Voor nu willen we je hartelijk bedanken. Via onderstaand formulier kun je doneren.

Selecteer je type donatie:

Naam*

Bedrijfsnaam

E-mailadres*

Project

Bericht

Bedrag €* 

1 reactie op “Besteding inkomsten

  1. Het is mij duidelijk en ik heb het volste vertrouwen in de integriteit van de mens(en) achter de stichting!

Geef een reactie