ANBI status

Belastingvoordeel door ANBI-status
Onze stichting is door de Belastingdienst aangewezen als ANBI. Een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is een instelling die het algemeen belang dient. Wij staan ingeschreven onder onze volledige naam: Stichting Goed doen voor een ander. Met als fiscaalnummer (RSIN) 855963657. Het overzicht waarin wij opgenomen zijn is te downloaden via de Belastingdienst. Het beleidsplan welke ten grondslag ligt aan onze status is via deze link te downloaden.

Door deze ANBI-status kunnen onze donateurs bij de opgave van de inkomstenbelasting giftenaftrek krijgen. Voor onze stichting betekent het dat wij geen schenkbelasting en erfbelasting hoeven te betalen, waardoor jouw bijdrage voor 100% bij de stichting terecht komt zodra je doneert.

Schenk met belastingvoordeel
Wil je schenken met belastingvoordeel? Dat kan met een periodieke schenking. Het gaat bij een periodieke schenking om een schenking van een vast bedrag voor minimaal 5 jaar. Deze leg je vast in een schenkingsovereenkomst. Omdat wij door de Belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) is je gift volledig aftrekbaar.

Omdat je een deel van je gift aan Stichting Goed doen voor een ander terugkrijgt van de Belastingdienst, kun je meer geld overhouden van je jaarlijkse schenking of ervoor kiezen om een groter bedrag te schenken zonder dat het je meer kost. We geven je graag een voorbeeld:
[supsystic-tables id=1]

Schenkingsovereenkomst regelen
Je kunt een periodieke schenking regelen zonder tussenkomt van een notaris. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is een Periodieke Schenkingsovereenkomst (download hier) ondertekenen en naar Stichting Goed doen voor een ander opsturen. Met deze rekenhulp bereken je wat jouw voordeel is van schenken met een periodieke schenkingsovereenkomst.

Eenmalige of periodieke donatie
Korter dan 5 jaar doneren is uiteraard ook mogelijk. Gebruik hiervoor onze donatie pagina.

Meer informatie
Wil je meer informatie over schenken met belastingvoordeel aan Stichting Goed doen voor een ander? Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden. Je kunt contact opnemen via info@goeddoenvooreenander.nl