Koffieschenken

Pioniers gezocht om eenzaamheid te verlichten

Woon- en zorgcentrum De Marke – De Meenthoek start met pilot Buurt-estafette Koffieschenken.

Gemeente Huizen – Doneer vier uur van je leven om een kop koffie te drinken met eenzame ouderen. De eerste keer ga je alleen en de tweede keer neem je een vriend of vriendin mee. Daarna  introduceert die vriend/vriendin op zijn/haar beurt weer iemand anders, zodat ouderen als in een estafette bezocht blijven worden.

Woon- en zorgcentrum De Marke – De Meenthoek start zondag 2 september van 14.00 uur tot 16.00 uur met deze wekelijkse buurtestafette voor de duur van drie maanden in samenwerking met Stichting Goed doen voor een ander. We hebben nog veel meer plannen om met elkaar de eenzaamheid te doorbreken. Ben jij die pionier die ervoor zorgt dat eenzaamheid in Huizen geschiedenis is? Kom twee zondagmiddagen koffie drinken met eenzame ouderen! Via www.buurtestafette.nl/huizen  kun je je inschrijven om op zondagmiddag  koffie te drinken. Aanmelden kan ook via https://www.huizenvoorelkaar.nl en telefonisch 035-5267553

Marian van den Berge begeleidt deze pilot als buurtcoördinator: ‘In Huizen voelt 38 % van de volwassenen zich eenzaam, waarvan 9 % ernstig eenzaam (Gezondheidsmonitor, 2016). In de tijd dat mijn moeder naar een verzorgingshuis ging, heb ik ervaren dat veel ouderen zelden of nooit bezoek krijgen. Het heeft me diep geraakt dat mensen soms maandenlang geen bezoek krijgen. Ik denk dat we daar met elkaar iets aan kunnen doen. Naast deelnemers aan de estafette zoek ik nog enthousiaste Huizers die een keer per maand  als buurtcoördinator koffie willen schenken. Als je daar zin in hebt, laat het me weten en stuur een mail naar demarke.demeenthoek@buurtestafette.nl

“Ons streven is personen stimuleren om goed te doen voor een ander. Met nadruk op ‘anderen’ die zich in uitdagende levenssituaties bevinden. Waarbij onze focus ligt op eenzaamheid dragelijker maken (bij ouderen).”

0 reacties op “Pioniers gezocht om eenzaamheid te verlichten

Geef een reactie