Boek publicatie

TEDxHaarlem geeft ouderen een podium

24 nov. - TED Talk in teken van 'Generatie miX'

TEDxHaarlem biedt Stichting Goed doen voor een ander een podium om te spreken over eenzame ouderen. Tijdens de bekende ‘TED Talk’ wordt besproken welke levenslessen we van onze ouderen kunnen leren. De lessen worden beschreven in het boek ‘Wat kan ik van u leren?’. Een boek wat de Stichting op 13 december uitgeeft. ‘TED Talk’ wordt gehouden op 24 november in de Philharmonie te Haarlem.

Wat is een ‘TED Talk’?
‘TED Talks’ zijn inspirerende betogen. Het motto van TED luidt: Ideas worth spreading’. Tijdens de TED-conferentie krijgen sprekers de kans om in maximaal vijftien minuten een ‘talk’ te geven, over iets dat hen na aan het hart ligt.

Thema conferentie: ‘Generatie MiX’
De ouderen van nu hebben waardevolle expertise. Veel te zonde om er niets meer mee te doen. Zij gedragen zich ook ‘jonger’ dan voorheen. Vijftig is het nieuwe veertig. Veertig het nieuwe dertig, etc. Het is onbenut kapitaal. En jongeren hebben kennis en ervaring nodig om hun plannen en dromen te realiseren.

Inspirerend boek
Ruim 100 vrijwilligers door heel Nederland ondersteunen het thema om van ouderen te leren. Dit blijkt ook uit de publicatie van het boek ‘Wat kan ik van u leren?‘. Een verhalenbundel met 50 levenswijsheden, geschreven door 50 schrijvers en ondersteunt door o.a. fotografen, schrijfcoaches en vormgevers. Een inspirerend naslagwerk, om aandacht te vragen voor eenzame ouderen.  De opbrengsten komen ten goede aan de Stichting Goed doen voor een ander, die zich inzet om eenzaamheid draaglijker te maken.

Samenwerking
Toen TEDxHaarlem met de Stichting in contact kwam, was de link om samen te werken snel gemaakt. De initiatiefnemer van het boek zal ‘TED Talk’ presenteren. Als spreekbuis voor de ouderen zal hij hen in al hun kracht portretteren. Dit was nooit mogelijk geweest zonder de inzet van de ruim 100 vrijwilligers, die verbonden zijn aan de Stichting:

Ahilya Elbers – Alexandra Dik – Angela van Rossen – Angela Verdonk – Anjo Schuite – Anna Hoogland – Anneke den Heijer – Arend-Jan Loozeman – Arno Meijerink – Ashley den Outer – Barbara Ferbrache – Bettina Zevenbergen – Bianca Bakker – Bianca Bartels – Bianca Stroink – Brigitte Peeters – Carin Wormsbecher – Carolien Staal – Cindy Bosch – Corali Evegroen – Corrie Gramser – Daisy van Knotsenburg – Danielle Dolstra – Daphne den Dekker – Diana Vis – Ellen Berenz – Ellis van Atten – Emmelie van Dongen – Esther van der Werf – Esther van der Werf – Froukje Vonk – Geneviève Verberk – Geraldine Knoop – Ginette Van de Laar – Ilona van Hilst – Inge Stoffer – Ingeborg Mooiweer – Jaimy Aida – Jannie Bouwman – Joke Pallada – José Kampers – Joshua Giovanni – Judith Tegels – Karin Beverwijk – Kasper Dessing – Kelly de Greef – Kimberley de Haas – Kirsten Otten – Klaartje Gras – Linda Van Turnhout – Lotte van Teunenbroek – Lucy Neetens – Maartje Bekker – Mandy van de Wall-Melse – Manon Kinders – Marcel van Hoorn – Marian van der Zwaan – Marianne Canters – Marieke Beaujon – Marieke van Maanen – Marieke van Mourik – Marinde van Hetten – Mariola Dirkzwager – Marjolijn de Graaf – Marsha Leidelmeyer – Marsha Vlietman – Melanie Rekatsinas – Merel van Es – Miriam Oomens – Mirjam van Helvoort – Monique Tekstra – Monique Vermeulen – Nathalie Jegerings – Nicolette Kleisterlee – Noukka Kuin – Peggy Hoe – Ramona Van den Arend  Van Beek – Remy Koenders – Renske Driesten – Renske Feikema – Ric Hofmans – Rick Keus – Romi Tweebeeke – Ronald Ostendorf – Roos Holdorp Brock – Sabrina Bannink – Sandra Reeb Gruber – Sandy Keulen Ederveen – Sanne Mortimer – Senna Kuijt – Sophie Ebeling Koning – Suzanne Geysendorpher – Suzanne van Leendert – Tamara Baars – Thijs van der Linden – Tiny Jansen – Tjarda Dubois – Vincent Waal – Viola Rudelsheim – Yvonne Neppelenbroek


 

“Ons streven is personen stimuleren om goed te doen voor een ander. Met nadruk op ‘anderen’ die zich in uitdagende levenssituaties bevinden. Waarbij onze focus ligt op eenzaamheid dragelijker maken (bij ouderen).”

0 reacties op “TEDxHaarlem geeft ouderen een podium

Geef een reactie