Koffieschenken Video

Kunstenaar doneert talent voor eenzame ouderen

Zaterdag 23 sept. - Bloemendaal strand - 11.30 tot 14.30 uur

Stichting ‘Goed doen voor een ander’ zet zich in om eenzaamheid onder ouderen draaglijker te maken. Dit doen ze door het landelijk organiseren van Koffieschenk Buurtprojecten in verzorgingshuizen. Doel van de stichting: met een unieke formule jaarlijks 208.000 uur aan koffieschenken realiseren. Strandkunstenaar Tim Hoeksta ondersteunt het doel. Zaterdag 23 september creëert hij een uniek strandkunstwerk. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor Koffieschenk Buurtprojecten.

Kettingreactie Buurtproject Koffieschenken
Aan alle Nederlanders wordt gevraagd om slechts vier uur van hun leven te doneren. Te besteden aan koffiedrinken met ouderen in hun eigen buurt. De eerste keer alleen, de tweede keer samen met een vriend(in). Als in een kettingreactie neemt die vriend(in) het over, en brengt een tweede keer ook weer iemand mee. Zo neemt het aantal koffieschenkers snel toe, waardoor meer eenzame ouderen bezocht worden. Inschrijven voor Koffieschenken kan via deze link.

Bezichtigen strandkunstwerk
De kunst die Hoekstra maakt is zeer imponerend. Hij maakt namelijk enorme tekeningen in het zand. Een spontane ontmoeting bracht kunstenaar Tim Hoekstra en oprichter Edward Molkenboer samen. Zo kwam het dat Hoekstra besloot om een kunstwerk te creëren. Dit wordt een visualisatie van de kettingreactie formule. In het kunstwerk zal een 90-jarige eenzame oudere plaats nemen. Creatie van het kunstwerk start om 11.30 uur, en rond 14.30 uur zal de zee het kunstwerk weer wegspoelen.

Locatie op zaterdag 23 september: Bloemendaal strand, ter hoogte van Strandtent Rapa Nui. Via de Facebookpagina van de Stichting wordt iedereen op de hoogte gehouden. Toeschouwers zijn uiteraard welkom.

Dia3Vragen
Neem contact op met info@goeddoenvooreenander.nl voor eventuele vragen. Tevens staat op de Facebookpagina van Stichting Goed doen voor een ander een post. Iedereen die vragen heeft kan deze ook stellen onder de post. Zodat alle deelnemers inzicht hebben in de antwoorden.

Dia5.PNG

Dia7.PNG

Fotograaf, Vloggers en Bloggers gezocht
Het doel is aandacht vragen voor Buurtproject Koffieschenken en eenzame ouderen. Daarom wordt er samenwerking gezocht met Fotografen, Vloggers en Bloggers. Als in een vrije opdracht wordt verzocht om reportages te maken van het kunstwerk en het achterliggende doel. Iedereen wordt via e-mail en de Facebookpagina op de hoogte gehouden. De werkwijze is als volgt:

  • Meld je aan via onderstaand formulier
  • Hou de Facebookpagina van de Stichting in de gaten
  • Kom op de gecommuniceerde datum naar het strand
  • Lees voor achtergrondinformatie de website
  • Maak een reportage tijdens de creatie van het kunstwerk
  • Drone-opnamen worden beschikbaar gesteld door de kunstenaar
  • Plaats jouw bijdrage op je eigen social media kanaal, website of blogpagina
  • Belangrijk: Meer mensen bereiken? Stel je post in op ‘Openbaar’. Dit is niet verplicht.
  • Tag Edward Molkenboer in je berichtgeving
  • Deel de post met de Facebookpagina Stichting Goed doen voor een ander

Elke reportage vergroot de bewustwording dat onze ouderen niet vergeten mogen worden. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

0 reacties op “Kunstenaar doneert talent voor eenzame ouderen

Geef een reactie