In de media

Voor landelijke campagne tegen eenzaamheid

Gebaseerd op een unieke boek publicatie en Buurtproject Koffieschenken.

Buurtproject Koffieschenken
Wij zetten ons in om eenzaamheid onder ouderen draaglijker te maken. Door het organiseren van Koffieschenk Buurtprojecten in verzorgingshuizen. Aan alle Nederlanders wordt gevraagd om slechts vier uur van hun leven te doneren. Te besteden aan koffiedrinken met ouderen in hun eigen buurt. De eerste keer alleen, de tweede keer samen met een vriend(in). Als in een kettingreactie neemt die vriend(in) het over, en brengt een tweede keer ook weer iemand mee. Zo neemt het aantal koffieschenkers snel toe, waardoor meer eenzame ouderen worden bezocht.

Unieke boek publicatie
Tijdens het koffieschenken blijkt dat ouderen ons veel kunnen leren. Schrijvers door heel Nederland ondersteunen dit. Zij schrijven hierover in het boek ‘Wat kan ik van u leren?,’ een verhalenbundel met 50 levenswijsheden. De opbrengsten gaan naar Koffieschenk Buurtprojecten.

Achtergrondinformatie: lees een onlangs verschenen publicatie

Ondersteuning gezocht
Om aandacht te vragen voor onze projecten hebben wij een communicatieplan uitgewerkt. Werkzaamheden die hieruit voortvloeien zijn o.a.:

  • Persberichten, e-mailnieuwsbrieven en blogs schrijven en versturen
  • Content op de website plaatsen
  • Social Media kanalen beheren

Met een team van vrijwilligers voeren wij dit plan uit. Wil jij vrijwillig ons team ondersteunen? Je kunt dit geheel zelfstandig doen, op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Wij vinden het belangrijk dat we samen positief in ‘onze flow’ blijven en hier met plezier aan werken. Dit is een landelijk project wat we samen doen, voor onze eenzame ouderen. Wil je ons ondersteunen?  Vul dan even onderstaand formulier in. Mandy van de Wall – Melse zal binnen 1 week contact met je opnemen.

Heb je vragen?
Stuur Mandy bij voorkeur even een Messenger bericht, zodat ze deze kan beantwoorden. Of stuur een e-mail naar info@goeddoenvooreenander.nl 

“Ons streven is personen stimuleren om goed te doen voor een ander. Met nadruk op ‘anderen’ die zich in uitdagende levenssituaties bevinden. Waarbij onze focus ligt op eenzaamheid dragelijker maken (bij ouderen).”

0 reacties op “Voor landelijke campagne tegen eenzaamheid

Geef een reactie