Boek publicatie Koffieschenken Video

Voor docu van 8 minuten na Nieuwsuur

Stichting Goed doen voor een ander steunt de persoon na uitzending in haar eenzaamheid.

Na bekijken van de video, zul je begrijpen hoe verdrietig het voor Mevr. Lin (98) is, dat ze haar dagen in eenzaamheid doorbrengt. Dit is werkelijk verschrikkelijk.

De televisieomroep EO zou graag een bijdrage willen leveren aan het maatschappelijke vraagstuk van eenzaamheid. De omroep gaat in de week van de eenzaamheid (in september) vijf korte portretten uitzenden van mensen die een eenzaam leven leiden. De portretten worden zo integer mogelijk gemaakt. Ze zullen ongeveer 8 minuten duren, en zullen direct na Nieuwsuur worden uitgezonden op NPO2. Doel van de documentaire is eenzaamheid onder de aandacht brengen door ervaringsverhalen te laten zien.

Voor één van de portretten zijn we zo snel als mogelijk op zoek naar een oudere vrouw, die net als mevrouw Lin alleen door het leven gaat, daaronder lijdt en niet schroomt om dat te vertellen. Het liefst zouden we in contact komen met een vrouw die óf altijd alleen geweest is, óf een partner heeft gehad, en geen kinderen heeft.

Ik zou je willen vragen of je ons zou kunnen helpen door het vinden van een vrouw voor dit portret. Ik realiseer me dat eenzaamheid een onderwerp is waar men niet makkelijk over spreekt. Tegelijkertijd hopen we door deze portretten het onderwerp eenzaamheid nog meer bespreekbaar te maken en de mensen die we voor het voetlicht brengen een steuntje in de rug te kunnen geven. Het is dan ook de bedoeling de mensen in hun kracht te portretteren.

De documentaire gaat ‘Wie kent mij nog’ heten. Als stichting Goed doen voor een ander zullen wij de persoon na uitzending steunen in haar eenzaamheid. Net als de oproep die we voor mevrouw Lin gedaan hebben. Dat zou een stimulans kunnen zijn om mee te doen. Als je iemand kent, graag even een e-mail naar info@goeddoenvooreenander.nl.

In jouw buurt zijn ook eenzame ouderen zoals Mevr. Lin. Vandaar de oproep om slechts 4 uur van je leven te doneren. Om te gaan koffiedrinken met eenzame ouderen in je eigen buurt. Buurtproject Koffieschenken helpt daarbij. Via deze link kun je hiervoor inschrijven. Als je bij Mevr. Lin op visite wilt in Schalkwijk, geef dit dan even aan op het inschrijfformulier.

“Ons streven is personen stimuleren om goed te doen voor een ander. Met nadruk op ‘anderen’ die zich in uitdagende levenssituaties bevinden. Waarbij onze focus ligt op eenzaamheid dragelijker maken (bij ouderen).”

0 reacties op “Voor docu van 8 minuten na Nieuwsuur

Geef een reactie