In de media

Zo wil je toch niet sterven?

Van de week zat ik met tranen in mijn ogen. Tijdens het koffieschenken in een verzorgingshuis sprak ik een eenzame oudere man. Huilend liet hij weten niet verder te willen leven. Waardoor ik dacht: “Pffff … zo wil je toch niet sterven?” Maar de realiteit is dat veel ouderen een gevoel van eenzaamheid ervaren op hun sterfbed. Daarom voelt het ‘juist’ om onderstaand persbericht uit te brengen.

Ben jij werkzaam in de media? Of ken je hier personen? Zou je dit persbericht willen delen? Ik hoop dat deze manier van benaderen voldoende is om ons initiatief onder de aandacht te brengen.

Met enthousiaste groet,

Edward Molkenboer
Oprichter Stichting Goed doen voor een ander


Stichting ‘Goed doen voor een ander’ zet zich in om eenzaamheid onder ouderen draaglijker te maken. Dit doen zij o.a. door het organiseren van Koffieschenk Buurtprojecten in verzorgingshuizen. Hier blijkt dat ouderen ons veel kunnen leren, dus nog een belangrijke maatschappelijke rol vervullen. Schrijvers door heel Nederland ondersteunen dit. Zij schrijven hierover in het boek ‘Wat kan ik van u leren?’ Hiermee wordt aandacht gevraagd voor Koffieschenk Buurtprojecten.

Toelichting Koffieschenk Buurtprojectten

Vanuit de behoefte om goed te doen voor een ander, begon oprichter Edward Molkenboer jaren geleden al met koffieschenken bij ouderen in verzorgingshuizen. Nadat hij hierover postte op social media, bleek daar landelijk behoefte aan te zijn. Het idee ontstond toen, om aan alle mensen in Nederland te vragen om slechts vier uur van hun leven te doneren. Twee keer twee uur koffiedrinken met eenzame ouderen: de eerste keer alleen en de tweede keer samen met een vriend(in). Als in een ‘estafette’ neemt deze vriend(in) het dan over, om de tweede keer ook weer een vriend(in) mee te nemen, enz., enz. Via een kettingreactie worden er zo steeds meer eenzame ouderen bereikt.

“Tijdens het koffieschenken komen de mooiste verhalen naar boven. Verhalen van onschatbare waarde, die inzichten geven voor ons eigen leven”, vertelt Edward Molkenboer. Afgelopen februari plaatste Molkenboer daarom een oproep, waarin hij zocht naar mensen die daarover zouden willen schrijven. Uit alle reacties koos hij een aantal schrijvers uit. Allemaal kregen ze één werktitel mee: “Wat kan ik van u leren?” – tevens de titel van het boek.

“Om eenzaamheid draaglijker te maken, vragen wij de inzet van heel Nederland.”

Het wordt een verhalenbundel met 50 levenswijsheden, geschreven door 50 schrijvers, geïllustreerd door 50 fotografen en vormgevers. Een inspirerend naslagwerk, om aandacht te vragen voor Koffieschenk Buurtprojecten.

Ook koffieschenken in uw eigen buurt? Aanmelden door vier uur van uw leven te doneren kan via www.koffieschenken.nl.

“Wat kan ik van u leren?” komt uit op 13 december 2017.

Hartverwarmende video over initiatief van 50 schrijvers


DOWNLOADEN:  PERSBERICHT  >>  VIDEO  >>  FOTO’S


“Ons streven is personen stimuleren om goed te doen voor een ander. Met nadruk op ‘anderen’ die zich in uitdagende levenssituaties bevinden. Waarbij onze focus ligt op eenzaamheid dragelijker maken (bij ouderen).”

0 reacties op “Zo wil je toch niet sterven?

Geef een reactie