Inzicht in eenzaamheid

Meer mannen dan vrouwen voelen zich eenzaam

Mannen zijn vaker eenzaam dan vrouwen
In 2015 waren bijna 330 duizend mannen en bijna 220 duizend vrouwen eenzaam. Dit verschil is het grootst bij mensen tussen de 45 en 65 jaar: 7% van de mannen en 4% van de vrouwen voelt zich eenzaam.

Ruim 70.000 eenzame ouderen
Mensen van 75 jaar of ouder zijn vaker eenzaam dan jongeren: 7 procent (ruim 70 duizend) van hen leeft in eenzaamheid. Een belangrijke oorzaak van eenzaamheid op latere leeftijd is een slechtere gezondheid. Oudere mensen zijn minder mobiel waardoor ze minder gemakkelijk contact hebben met anderen.

Weinig contact en activiteit
In het algemeen zijn mensen eenzaam als ze weinig sociale contacten hebben. Dit kan veroorzaakt worden door het hebben van te weinig contacten of het gebrek aan emotionele steun. Iemand met weinig contacten hoeft niet per definitie eenzaam te zijn.

Uit het onderzoek van CBS blijkt dat de frequentie van sociale contacten wel degelijk samenhangt met eenzaamheid. Eenzame mensen hebben weinig contact met familie, vrienden of buren. Eenzamen nemen zelf minder deel aan activiteiten in de samenleving, zoals vrijwilligerswerk en het meedoen aan activiteiten van verenigingen.

Bron: CBS

CBS video over Eenzaamheid

 

Onze missie is eenzaamheid draaglijker maken voor onze ouderen. Ons doel is 3.250 personen vinden die 4 uur van hun leven willen doneren. Te besteden aan koffiedrinken met 13.000 eenzame ouderen per week.

Daarnaast publiceren wij het boek ‘Wat kan ik van u leren?’ De opbrengsten gebruiken wij voor het opstarten van Koffieschenk Buurtprojecten in heel Nederland.

Button - Doneer ook 4 uur


 

 

“Ons streven is personen stimuleren om goed te doen voor een ander. Met nadruk op ‘anderen’ die zich in uitdagende levenssituaties bevinden. Waarbij onze focus ligt op eenzaamheid dragelijker maken (bij ouderen).”

0 reacties op “Meer mannen dan vrouwen voelen zich eenzaam

Geef een reactie