Inzicht in eenzaamheid

85% durft niet te zeggen eenzaam te zijn

Bespreekbaar maken van eenzaamheid
Van de eenzame ouderen vindt 85% het erg lastig om eenzaamheid bespreekbaar te maken. Dit blijkt uit onderzoek van het Ouderenpanel. Ouderen hebben het gevoel hiermee mensen lastig te vallen. Daarnaast vinden ze dat er veel onbegrip voor eenzaamheid bestaat.

Gemis van vriendschap
Van alle eenzame respondenten geeft 74% aan een echt goede vriendschap in het leven te missen. Een van de respondenten vertelt: “Ik kom altijd alleen thuis. Er is niemand bij wie je je ei kwijt kan, niemand die je leuk vindt en ook niemand die van je houdt.”

Stichting Goed Doen voor een Ander
Onze missie is eenzaamheid draaglijker maken voor onze ouderen. Ons doel is 3.250 personen vinden die 4 uur van hun leven willen doneren. Te besteden aan koffiedrinken met 13.000 eenzame ouderen per week.

Daarnaast publiceren wij het boek ‘Wat kan ik van u leren?’ De opbrengsten gebruiken wij voor het opstarten van Koffieschenk Buurtprojecten in heel Nederland.

Button - Doneer ook 4 uur


 

0 reacties op “85% durft niet te zeggen eenzaam te zijn

Geef een reactie