Boek publicatie In de media Video

50 Schrijvers bundelen krachten tegen eenzaamheid onder ouderen

Schrijvers vragen landelijk aandacht voor Koffieschenk Buurtprojecten.

Stichting ‘Goed doen voor een ander’ zet zich in om eenzaamheid onder ouderen draaglijker te maken. Dit doen zij o.a. door het organiseren van Koffieschenk Buurtprojecten in verzorgingshuizen. Hier blijkt dat ouderen ons veel kunnen leren, dus nog een belangrijke maatschappelijke rol vervullen. Schrijvers door heel Nederland ondersteunen dit. Zij schrijven hierover in het boek ‘Wat kan ik van u leren?’ Hiermee wordt aandacht gevraagd voor Koffieschenk Buurtprojecten.

Toelichting Koffieschenk Buurtprojectten

Vanuit de behoefte om goed te doen voor een ander, begon oprichter Edward Molkenboer jaren geleden al met koffieschenken bij ouderen in verzorgingshuizen. Nadat hij hierover postte op social media, bleek daar landelijk behoefte aan te zijn. Het idee ontstond toen, om aan alle mensen in Nederland te vragen om slechts vier uur van hun leven te doneren. Twee keer twee uur koffiedrinken met eenzame ouderen: de eerste keer alleen en de tweede keer samen met een vriend(in). Als in een ‘estafette’ neemt deze vriend(in) het dan over, om de tweede keer ook weer een vriend(in) mee te nemen, enz., enz. Via een kettingreactie worden er zo steeds meer eenzame ouderen bereikt.

“Tijdens het koffieschenken komen de mooiste verhalen naar boven. Verhalen van onschatbare waarde, die inzichten geven voor ons eigen leven”, vertelt Edward Molkenboer. Afgelopen februari plaatste Molkenboer daarom een oproep, waarin hij zocht naar mensen die daarover zouden willen schrijven. Uit alle reacties koos hij een aantal schrijvers uit. Allemaal kregen ze één werktitel mee: “Wat kan ik van u leren?” – tevens de titel van het boek.

“Om eenzaamheid draaglijker te maken, vragen wij de inzet van heel Nederland.”

Het wordt een verhalenbundel met 50 levenswijsheden, geschreven door 50 schrijvers, geïllustreerd door 50 fotografen en vormgevers. Een inspirerend naslagwerk, om aandacht te vragen voor Koffieschenk Buurtprojecten.

Ook koffieschenken in uw eigen buurt? Aanmelden door vier uur van uw leven te doneren kan via www.koffieschenken.nl.

“Wat kan ik van u leren?” komt uit op 13 december 2017.

Hartverwarmende video over initiatief van 50 schrijvers


DOWNLOADEN:  PERSBERICHT  >>  VIDEO  >>  FOTO’S


0 reacties op “50 Schrijvers bundelen krachten tegen eenzaamheid onder ouderen

Geef een reactie