Inzicht in eenzaamheid

33% van de ouderen voelt zich eenzaam

200.000 eenzame ouderen krijgen maar één keer per maand bezoek

Onlangs waren we bij een eenzame oudere man. Bij binnenkomst vroeg hij “Wat ben ik blij dat jullie er zijn. Ik wil graag een appel. Maar kan hem zelf niet meer schillen. Willen jullie dit doen?” Tijdens het schillen vertelde hij “Vroeger had ik 30 man personeel en had ik altijd mensen om mij heen. Nu ben ik alleen en kan ik niet eens mijn eigen appel meer schillen.” Juist voor deze personen willen wij er zijn …

Onze visie
Eenzaamheid draaglijker maken voor ouderen in verzorgingstehuizen. Onze visie bereiken wij door ‘koffieschenk’ buurtprojecten op te starten in heel Nederland. Daarnaast publiceren wij het boek ‘Wat kan ik van u leren?’ Met de opbrengsten van het boek kunnen we buurtprojecten opstarten.

0 reacties op “33% van de ouderen voelt zich eenzaam

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: