Koffieschenken Video

Hoe kon ik zo stom zijn?

De impact van je hart volgen.

Tja … ik vraag het me wel eens af ‘Hoe kon ik zo stom zijn?’ … om al mijn zekerheden op te geven. Waardoor ik me de laatste weken wat eenzaam voel en hulp nodig heb.

Een keuze waardoor ik me nu ook kwetsbaar voel. Het tegenstrijdig is dat ik me ook super energiek voel. Omdat het een keuze is vanuit mijn hart. Namelijk; eenzaamheid draaglijker maken voor ouderen in verzorgingshuizen. Wat hiervoor het plan is, kun je in de onderstaande video bekijken.

Het plan (zie video), de reacties tot nu toe … alles klopt gewoon. Ik heb alleen wat meer tijd nodig … en hulp. Zodat ik straks kan ervaren dat je hart volgen niet ‘stom’ is.

Dit voelde ik ook vorige week. Ik was samen met een vriendin in een verzorgingshuis. Zij sprak daar met een oude man. Toen ik er bij kwam zitten liet die man weten “Wat ben ik blij dat jullie er zijn. Dat er iemand naar me luistert.” Zijn stem werd zwakker en hij huilde bijna. Hij vervolgde “Ik zie het leven niet meer zitten. Daarom heb ik vanmorgen besloten om euthanasie te plegen. Ik wil niet verder leven zo. Heel mijn leven heb ik hard gewerkt, dit heb ik niet verdiend”. Met een brok in mijn keel luisterde ik naar zijn verhaal. Om vervolgens afscheid te nemen. Wetende dat hij eenzaam achter zou blijven.

“Ppffff … zo wil je toch niet sterven” bedacht ik me. Maar de realiteit is anders. Vele ouderen sterven, waarbij hun laatste gevoel, een gevoel van eenzaamheid is. Stel je eens voor dat jij dit straks bent …

Juist door dit soort momenten wil ik mijn hart blijven volgen. Omdat ik geloof dat er genoeg mensen in Nederland zijn die willen helpen. Vandaar mijn oproep. Omdat niemand het verdient om eenzaam te sterven.

Met liefdevolle groet,
Edward Molkenboer
Oprichter Stichting Goed doen voor een ander

Button - Helpen als persoon of bedrijf


 

“Ons streven is personen stimuleren om goed te doen voor een ander. Met nadruk op ‘anderen’ die zich in uitdagende levenssituaties bevinden. Waarbij onze focus ligt op eenzaamheid dragelijker maken (bij ouderen).”

0 reacties op “Hoe kon ik zo stom zijn?

Geef een reactie