Koffieschenken

Koffieschenk Buurtprojecten

4 uur van je leven doneren, om te gaan koffiedrinken met eenzame ouderen in je eigen buurt.

Onze visie
Wij zijn Stichting Goed doen voor een ander. Onze visie is eenzaamheid draaglijker maken voor onze ouderen in verzorgingshuizen. Ons doel is 3.250 personen vinden die slechts 4 uur van hun leven willen doneren. Te besteden aan koffiedrinken met eenzame ouderen in hun eigen buurt.

Button - Doneer ook 4 uur

Hoe is Koffieschenk Buurtprojecten ontstaan?
In 2014 voelde de oprichter van de stichting zich eenzaam en ongelukkig. Hij schreef op hoe zijn huidige leven was. Hij schreef ook op: ‘Stel, ik kan mijn hele leven opnieuw indelen. Hoe zou ik dan willen dat mijn leven is?’ Hij vergeleek zijn huidige leven met zijn gewenste leven. Zijn conclusie was dat hij het verkeerde leven ‘leefde’. In zijn gewenste leven wilde hij ‘goed doen voor een ander’. Dit vertaalde zich in 2015 naar koffie schenken voor eenzame ouderen. Dit deed hij samen met zijn toen 4-jarig zoontje. Hij deelde dit op Facebook en het bleek dat hier landelijk behoefte aan was. Vanuit die behoefte is Stichting Goed Doen Voor Een Ander ontstaan. Met als visie om landelijk Koffieschenk Buurtprojecten op te zetten.

Hoe kan ik deelnemen aan een Koffieschenk Buurtproject?
Wij vragen aan alle Nederlanders om slechts 4 uur van hun leven te doneren, gebaseerd op het ‘Geef het door’ principe (Pay it forward). Doe goed en nodig anderen uit hetzelfde te doen. Dit werkt als volgt:

  • Je gaat één keer mee met koffie schenken.
  • Dit is slechts 2 uurtjes bij een verzorgingshuis bij jou in de buurt.
  • Door je aanwezigheid voelen ouderen zich direct minder eenzaam.
  • Twee weken later ga je een laatste keer mee. Dit keer neem je een vriend(in) mee.
  • Aan deze persoon vraag je om minimaal twee keer te gaan.
  • Deze persoon neemt de tweede keer ook weer iemand mee onder dezelfde voorwaarden.

Resultaat: Jij hoeft slechts 4 uur van je leven te doneren. Hierdoor start je een proces, zodat honderden ouderen in je eigen buurt bezoek krijgen. Je mag ook kinderen meenemen. Ouderen vinden dit vaak fantastisch.

Wat als ik meer dan 4 uur van mijn leven wil doneren?
Wij zoeken ook begeleiders die 12 uur van hun leven willen doneren. Dit is minimaal 6 keer koffie schenken, met als extra taak de ouderen van hun kamer halen. Je kunt dit besluiten na twee keer koffie schenken.

Verder zoeken wij personen die een Koffieschenk Buurtproject in hun eigen buurt willen opstarten. Hoe dit werkt, vertellen we je graag tijdens webinars die we hiervoor gepland hebben. Hiervoor inschrijven kan na invullen van het aanmeldformulier.

Wanneer kan ik starten?
De komende maanden kan iedereen zich inschrijven. Bij genoeg animo starten we medio november in jouw buurt. We zijn gestart met een eerste groep in de regio Haarlem. Dit doen wij op zondagen van 10.00 tot 12.00 uur.

Wat wordt er exact van mij verwacht?
Wil je voor aanmelding even lezen wat er van je wordt verwacht? Lees dan hier de informatie die beschikbaar is voor de eerste groep in Haarlem.

Nog vragen of wens je een persoonlijke toelichting?
Ook hiervoor geldt dat hier gelegenheid voor is tijdens de webinars. Inschrijven kan na invullen van het aanmeldformulier.


Aanmelden?
Wij zijn heel trots op onze koffieschenkers en delen dit graag op onze site. Vandaar bij aanmelding de vraag, of we je als ambassadeur (naam + woonplaats) op onze website mogen plaatsen. Dit is een optie, want wij vinden je privacy ook belangrijk.

Button - Doneer ook 4 uur


1 reactie op “Koffieschenk Buurtprojecten

  1. Wat een mooi initiatief. Ik heb direct het boek besteld en me ingeschreven.

Geef een reactie